OSVETA: Đilas izbacio Tadića na ulicu!
Foto: Kurir

Hoćeš u politiku? Marš napolje!

OSVETA: Đilas izbacio Tadića na ulicu!

Politika -
Lider DS naredio da stranka više ne plaća kiriju Borisu Tadiću jer ne može da mu oprosti to što ostaje u politici

BEOGRAD - Ne bira sredstva.Počasni predsednik DS Boris Tadić krajem meseca pakuje kofere i seli se iz vile od 400 kvadrata na Dedinju, čiji je mesečni zakup od 4.000 evra plaćala stranka. Kako saznajemo, DS neće više plaćati kiriju Tadiću po nalogu lidera demokrata Dragana Đilasa, koji je na taj način rešio da se osveti svom bivšem šefu.Strah od uticaja- Đilas je u strahu da bi Tadić mogao da se vrati na čelo stranke, naročito ako, kako predviđaju istraživanja, on izgubi na izborima u Beogradu. Očigledno ga je dotukla Tadićeva izjava za Kurir pre nekoliko dana da ne odlazi iz srpske politike, iako mnogi u javnosti stvaraju takvu sliku. Đilasa je to dodatno isfrustriralo i zato je smislio osvetnički plan - da stranka prestane da plaća zakup vile - objašnjava izvor Kurira iz vrha DS.Kako dodaje naš sagovornik, juče je potpisan sporazumni raskid ugovora o zakupu vile, a Tadiću je ostavljen rok do 31. decembra da se iseli. Tačnije, bivši predsednik DS moraće da se spakuje do Nove godine.- Boris sam planira da se seli od Nove godine. Čak je i našao kuću koju hoće da iznajmi i plaća od naknade koju dobija od Telenora. On je obavestio stranku o svojoj odluci i stranka treba da uđe u proceduru raskida ugovora s Diposom. Kuća nije kao rezidencija, skromnija je i nije na Dedinju, niti na Senjaku - kaže sagovornik Kurira blizak Tadiću, ali nije hteo da otkrije koja će biti nova adresa bivšeg predsednika.Angažman u pravo vremeBivši predsednik Srbije prošle sedmice je rekao da je postao član savetodavnog tela Telenora i da je dobra okolnost što tim angažmanom postaje finansijski nezavisan. Uz to, Tadić će biti angažovan i kao savetnik jednoj nevladinoj organizaciji koja će se baviti naučnom politikom. Angažmani su, izgleda, stigli baš u pravo vreme jer je mogao da ostane bez krova nad glavom zbog revanšizma.Tadić je, podsetimo, priznao da postoje ljudi koji se plaše njegovog aktivnog bavljenja politikom.- Sudeći po medijskim napisima u proteklih nekoliko nedelja, iz kojih je vidljiva tendencija stvaranja utiska da odlazim iz politike, očigledno je da postoje oni koji se plaše mog aktivnog bavljenja politikom... Zasad mogu jedino da kažem da ne odlazim iz srpske politike - rekao je Tadić.DS od avgusta prošle godine od Diposa iznajmljuje vilu koja ispunjava sve bezbednosne kriterijume za bivšeg šefa stranke i države.

Adresa na Dedinju... Ovde je do sada živeo Tadić (Foto: Zorana Jevtić)
Adresa na Dedinju... Ovde je do sada živeo Tadić (Foto: Zorana Jevtić)

Boris TadićBEZ KOMENTARAPočasni predsednik DS Boris Tadić nije želeo da govori o selidbi. Na prosleđena pitanja nije odgovorio do zaključenja ovog broja. S druge strane, ni Dragan Đilas, kao ni drugi iz stranke, nije želeo da objasni zašto je bivšem predsedniku raskinut ugovor o zakupu vile.

Takođe, u štampanom izdanju vašeg omiljenog dnevnog lista možete pročitati i sledeće:- AFERA TRAMVAJ: Đilas na "špancima" ojadio budžet Beograda za 53,4 miliona evra!

- Inspektori saslušavali Boška Ničića

- Voditelj Pinka uzeo automobil na prevaru: Ostao dužan 20.000 evra!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track