Sneg zatvorio škole!
Foto: Beta

Padavine neke iznenadile

Sneg zatvorio škole!

Društvo -
Učenici osnovnih škola iz Gornjeg Milanovca i Nove Varoši juče zbog neraščišćenog kolovoza nisu imali nastavu

BEOGRAD - Ništa neobično...U Srbiji je juče skoro ceo dan u mnogim mestima padao sneg, a zbog neraščišćenih kolovoza mnoge škole nisu radile. Nastavu nisu pohađali đaci Osnovne škole „Ivo Andrić“ u Bogdanici i Brezni u opštini Gornji Milanovac.Status trećeg prioritetaZoran Pantović, direktor ove škole, kaže da se u ostalim isturenim odeljenjima nastava odvijala normalno. Ni u opštini Nova Varoš, gde je napadalo 30 centimetara snega, pojedini đaci nisu mogli da stignu do svojih škola.Direktor Direkcije za izgradnju Nove Varoši Miroljub Šaponjić rekao je da uklanjanje snega sa dva regionalna puta kasni zbog promene nadležnosti u održavanju puteva.- Od jesenas su regionalni putni pravci ponovo u nadležnosti „Puteva Srbije“, u kojima su dobili status trećeg prioriteta, što znači da se čiste tek pošto sneg prestane da pada - kaže on. U Nišu se prvi sneg nije zadržao, pa su svi putevi u višim predelima bili prohodni.

Dovoljno soli- Za čišćenje puteva na području Niša ima dovoljno soli i rizle - kaže Dragan Dimitrijević, komandant gradskog štaba zimskih službi.Visina snega na Kopaoniku juče je iznosila 41 centimetar, na Zlatiboru 39, u Valjevu 32, a u Beogradu 16.(D. T. - D. Č.)

JezivoAZILANTI SE SMRZAVAJU NA SNEGUIzbeglice koje su smeštene u Centru za azil u Bogovađi juče su se smrzavale na snegu. Zbog toga što je kapacitet Centra popunjen, neki su čak i spavali na mokroj zemlji.- Sad je strašno i ako nam ne obezbede smeštaj, ovu zimu teško da ćemo preživeti - kaže jedan od azilanata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track