IZBORI NA KOSMETU: Izborna tišina uoči drugog kruga
Foto: Tanjug

Uoči glasanja u nedelju

IZBORI NA KOSMETU: Izborna tišina uoči drugog kruga

Politika -
Građani će birati 24 gradonačelnika. Na biračkim spiskovima 1.371.524 imena

PRIŠTINA - Na Kosovu se u nedelju održava drugi krug izbora za 24 gradonačelnika, a pravo glasa imaju 1.371.524 građanina.

U nedelju, 1. decembra, biće otvorena 594 glasačka centra sa 816 glasačkih mesta. Od danas počinje izborna tišina. Portparol Centralne izborne komisije Kosova Valjmir Eljezi rekao je da su obavljene sve pripreme za drugi krug izbora i da očekuje da će oni proteći u redu i miru. Eljezi je rekao da su u prvom krugu izabrani gradonačelnici u 13 opština od čega tri na severu Kosova, s većinskim srpskim stanovništavom.

Drugi izborni krug održaće se i u sedam opština sa srpskom većinom - šest u centralnom Kosovu i Zvečanu na severu Kosova. U Gračanici u drugom krugu su kandidat GI "Srpska" Branimir Stojanović i kandidat Saveza kosovskih Srba Bojan Stojanović. U Štrpcu u drugom krugu su kandidat Samostalne liberalne stranke Bratislav Nikolić i predstavnik "Srpske" Ivan Redžić. Srećko Spasić iz "Srpske" i Saša Mirković iz SLS kandidati su u Klokotu, dok su u drugom krugu izbora u Novom Brdu kandidat DSK-a Bajruš Imeri i Svetislav Ivanović iz Srpske.

U Partešu u drugom krugu izbora su kandidat SLS Nenad Cvetković i Dragan Nikolić sa liste "Srpska". U Ranilugu za mesto gradonačelnika takmiče se Milan Aritonović iz Srpske narodne partije i Gradimir Mikić, kandidat "Srpske". U Zvečanu se glasanje ponavlja pošto je usvojena žalba SDP-a koji predvodi Oliver Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track