Pantić očekuje ubedljivu pobedu u Mitrovici

Uoči drugog kruga

Pantić očekuje ubedljivu pobedu u Mitrovici

Politika -
Siguran sam da će u ovom drugom krugu meni dati apsolutnu podršku, uveren kandisat za gradonačelnika

KOSOVSKA MITROVICA - Kandidat Građanske inicijative "Srpska" Kristimir Pantić očekuje apsolutnu pobedu u nedeljnom drugom krugu izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice, u kojem očekuje veliki odziv birača.

On je rekao da je veliki odziv jedini način da, pored legalnog dobijemo i legitimnog gradonačelnika Kosovske Mitrovice, koji će na najbolji mogući način zastupati interese građana i države Srbije na ovim prostorima.

"Očekujem ubedljivu pobedu, ubedljiviju nego u prvom krugu, jer sada građani imaju samo dve opcije na raspolaganju. Siguran sam da će u ovom drugom krugu meni dati apsolutnu podršku“, kazao je Pantić.

Zajednica srpskih opština će, hteli to Albanci da priznaju ili ne, da li se to sviđa njima ili ne, na neki način biti entitet koji će štititi interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, najpre sprečiti dalje iseljavanje Srba sa ovih prostora, a onda stvoriti i uslove za njihov bolji i kvalitetniji život, naglasio je on.

Pantić je dodao da će i novoizabrani gradonačelnici i skupštine opština imati mnogo više kapaciteta da se odupiru daljem procesu priznanja nezavisnosti Kosova jer kada 10 od preko 30 gradonačelnika ukupno kaže da ne priznaje takozvanu kosovsku nezavisnost, da nisu kosovari već Srbi, državljani Republike Srbije, onda će taj glas morati da se čuje mnogo dalje od Beograda.

On je uveren da će se taj glas čuti i u Briselu i u Vašingtonu i da će morati biti uvažen i poštovan od međunarodne zajednice.

http://www.youtube.com/watch?v=1RdT_a0Qz6Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track