Nikolić: Glasačke kutije u Pasjanu polomili članovi SLS
Foto: TANJUG

Izbori na Kosovu

Nikolić: Glasačke kutije u Pasjanu polomili članovi SLS

Politika -
Srpska liberalna stranka negirala je učešće svojih članova u tom incidentu i zatražila od policije da pronađe počinioce

GNJILANE - Član biračkog odbora za kosovske lokalne izbore u selu Pasjane Zoran Nikolić izjavio je da su ga pristalice Srpske liberalne stranke (SLS) pretukle nakon zatvaranja biračkog mesta i da su polomili glasačke kutije i odneli izborni materijal.

Prema njegovim rečima, incident se dogodio u nedelju, nešto posle 20 sati, u Pasjanu, u zgradi opštine Parteš/Pasjane koja je po planu specijalnog izaslanika UN za Kosovo Martija Ahtisarija formirana pre pet godina od tri srpska sela koja su do tada bila na teritoriji opštine Gnjilane: Parteš, Pasjane i Donja Budriga.Nikolić je izjavio da je predsedavajući biračkog odbora ispred SLS Goran Jancić namerno otključao vrata biračkog centra da bi pustio unutra grupu pristalica svoje stranke koji su lupali i vikali ispred, nakon što je posle prebrojavanja glasova postalo jasno da je kandidat za gradonačelnika SLS Nenad Cvetković izgubio izbore.

"Završili smo brojanje glasova kada se čula lomljava stakla u hodniku i ljutito vikanje. Tada je predsedavajući biračkog odbora Goran Jancić uzeo deo glasačkih listića i stavio ih u kutiju a zatim i otključao vrata biračkog centra, nakon čega je 30-tak ljudi uletelo unutra i nasrnulo isključivo na članove biračkog odbora GI Srpska", kazao je Nikolić.

Nikolić navodi da je on, kao i ostali članovi biračkog odbora ispred GI Srpska teško pretučen, nakon čega su pristalice SLS uništile birački materijal i zapisnik."Iako je glasački materijal uništen, postoje video zapisi a i svedoci o prebrojanim glasačkim listićima. Samo su dva policajca bila ispred biračkog mesta, oni nisu mogli ništa da urade a nisu ni pokušali", kazao je Nikolić. Srpska liberalna stranka negirala je učešće svojih članova u tom incidentu i zatražila od policije da pronađe počinioce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track