TADIĆ OPTUŽIO: Vuk Jeremić uzeo pare da bi podržao budžet
Foto: Fonet

Bivši predsednik prozvao svog đaka

TADIĆ OPTUŽIO: Vuk Jeremić uzeo pare da bi podržao budžet

Politika -
Bivši predsednik Srbije Boris Tadić komentarisao na koji način stranke ulaze u Vladu i optužio Jeremića da je od Vlade tražio novac za svoju nevladinu organizaciju

BEOGRAD - I dalje su u zavadi!Bivši predsednik Srbije Boris Tadić otvoreno je u emisiji „Utisak nedelje“ prozvao Vuka Jeremića da je „dobio novac iz budžeta za svoj projekat“, a zatim podržao Vladin predlog budžeta za 2014. godinu. Naime, Tadić je komentarisao na koji način stranke sve ulaze u Vladu i koji su to ciljevi stranaka u datom trenutku, a onda se osvrnuo na Jeremića, svog bivšeg učenika i ministra spoljnih poslova.Statisti u Vladi- Da bi stranke ušle u Vladu, moraju da naprave uspeh na izborima. Ukoliko hoće samo da statiraju u Vladi, onda mogu da uđu samo sa šest ili pet odsto glasova. Mogu da uđu u Vladu i tako što nastupaju na tuđoj listi, kao, na primer, Rasim Ljajić, koji je učestvovao sa mnom na listi, kao i Vuk Drašković i DHSS... Evo vidimo sad da je i Vuk Jeremić dao podršku zato što je dobio određeni novac iz budžeta za svoju nevladinu organizaciju, glasao je za budžet, znači, može i tako - poručio je Tadić, a onda dodao da smatra da to nije „principijelno i korektno“.Do zaključenja broja nismo uspeli da dobijemo opširniji komentar od Tadića na ovu temu. Ali u Centru za međunarodnu saradnju i održivi razvoj rekli su nam da Tadićeva izjava nije tačna.- Tvrdnje bivšeg predsednika Borisa Tadića nisu istinite, što nije teško proveriti. Verujemo da je bio pogrešno informisan - kažu u CIRSD.Vukov projekatDa podsetimo, Jeremić je kao samostalni poslanik izašao sa amandmanom na predlog zakona o budžetu Srbije za 2014. godinu. On je predložio da se Direkciji za mere i dragocene metale umanje troškovi putovanja s predloženih 15 na 9,3 miliona dinara, a da se razlika od 5,7 miliona uloži u projekat „Podrška pregovorima u okviru Ujedinjenih nacija u vezi sa održivim razvojem“. Kako Jeremić smatra, projekat bi trebalo da bude umetnut u budžet kabineta vicepremijera Aleksandra Vučića, zaduženog za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala.

Ne vole polemikuJEREMIĆ NE KOMENTARIŠEOvo nije prvi put da Tadić napada svog učenika, ali Jeremić na te prozivke nerado odgovara.- Bili smo bliski saradnici i doskora smo sarađivali u mnogim institucijama, ali nije ni neka tajna da se nismo uvek slagali u vezi sa svim, naročito poslednjih nekoliko godina njegove vlasti - podsetio je Jeremić u oktobru, kad mu je Tadić prigovorio da je mesto šefa diplomatije koristio za ličnu promociju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track