Jovičić SNS: Đilase položi račune, objavi svoje imovinsko stanje!
Foto: Nemanja Pančić

Odgovorio DS-u

Jovičić SNS: Đilase položi račune, objavi svoje imovinsko stanje!

Politika -
Draganu Đilasu je krajnje lako da obori sve "nedopustive optužbe" da je multimilioner. Neka prezentuje svoje imovinsko stanje. Ne meni nego građanima i da završimo tu priču", naveo je Jovičić

BEOGRAD - Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić pozvao je večeras lidera DS Dragana Đilasa da javnosti prezentuje svoje imovinsko stanje i na taj način "obori sve nedopustive optužbe" da je multimilioner, i poručio da samo demokrate kritiku predstavljaju kao politički obračun.

"Jedino vi, od svih političkih stranaka u opoziciji, kritiku predstavljate kao "politički obračun", a poziv da se polože računi građanima kao "nedopustive optužbe". Naviknite se već jednom da je vreme vaše strahovlade i kontrole medija prošlo. Svi smo podložni kritici, i svi smo po zakonima ove zemlje krivično istraživi", naveo je Jovičić u saopštenju.

On je poručio da je njemu lako odgovoriti ukoliko je ono što priča neistina i pozvao bivšeg v.d. direktora Gradske čistoće da pokaže Ugovor o kupovini zgrade Ineksa i da na taj način "pokaže da lažem".

"Neka isti gospodin pokaže i Ugovor o nabavci podzemnih kontejnera. Provozajte KAF tramvaj preko Slavije i pokažite cenovnike rezervnih delova. Draganu Đilasu je krajnje lako da obori sve "nedopustive optužbe" da je multimilioner. Neka prezentuje svoje imovinsko stanje. Ne meni nego građanima i da završimo tu priču", naveo je Jovičić.

"Prezentujte podatke koje vam tražim, umesto što dajete besmislena i bespredmetna saopštenja. Takvim vođenjem politike ste i došli u situaciju da strepite za učinak na izborima, bilo da se oni održavaju u Vojvodini, na jugu Srbije ili u Beogradu", zaključio je Jovičić.

Ranije danas beogradske demokrate optužile su Srpsku naprednu stranku da koristi prinudnu upravu u Beogradu za obračun sa političkim protivnicima.

"Današnja izjava Aleksandra Jovičića, bivšeg šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada samo je još jedan u nizu dokaza da SNS koristi prinudnu upravu u Beogradu za obračun sa političkim protivnicima", naveo je Gradski odbor DS i dodao da Jovičić "po ko zna koji put najavljuje istrage".

DS smatra i da on time "jasno potvrduje da je imenovan u kabinet predsednika Privremenog organa da bi nedopustivim optužbama sprovodio nameru SNS da kriminalizuju ljude koji su godinama odgovorno radili svoj posao".

Jovičić je rekao da će u 2014. godini biti sprečeno nenamensko trošenje sredstava i da je u Beogradu postojala korupcija na najvišem nivou, a što će ispitati istražni organi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track