Vučić uneo badnjak: Do sledećeg Božića smanjićemo nezaposlenost!

Obeležavanje Badnjeg dana

Vučić uneo badnjak: Do sledećeg Božića smanjićemo nezaposlenost!

Politika -
Posle mnogo godina, prema zvaničnim rezultatima Republičkog zavoda za statistitku, Srbija je u 2013. smanjila nezaposlenost. Danas je nezaposlenost 20,1 odsto, a u aprilu 2012. godine bila je 25 odsto, kazao je vicepremijer

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija u 2013. uspela da smanji nezaposlenost i poveća industrijsku proizvodnju, a u narednih godinu dana ekonomski boljitak trebalo bi da osete svi građani.

"Posle mnogo godina, prema zvaničnim rezultatima Republičkog zavoda za statistitku, Srbija je u 2013. smanjila nezaposlenost. Danas je nezaposlenost 20,1 odsto, a u aprilu 2012. godine bila je 25 odsto", kazao je Vučić, koji je i predsednik Srpske napredne stranke.

On je kazao da je Srbija u 2013. godini imala i rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 2,4 odsto.

"Uveren sam da će do sledećeg Božića boljitak osetiti svi građani, a ne samo političari i tajkuni", rekao je Vučić na obeležavanju Badnjeg dana u SNS-u.

Unošenju i osvećenju badnjaka prisustvovali su potpredsednici, članovi Predsedništva i stranke. Sveštenik, jerej Luka Verić ukazao je da je sutrašnji praznik mira, praštanja. Ukazao je na poslanicu patrijarha Irineja i naglasio da je ovo porodični praznik.

„Čim se izađe iz velikih gradova, bilo gde u Srbiji, vidimo da su sela pusta, da nema nikoga, da su kuće i okućnice prazne. To je naša muka i ono što nas sigurno uništava više od bilo čega drugog. Ako nas fizički nema, nema ništa gore“, upozorio je Verić, apelujući na svest srpskih majki da rađaju decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track