RASPLET U SPS: Tajkunski ministar Ružić leti iz Vlade!
Foto: Nemanja Pančić

Dačić rešio da ga pusti niz vodu

RASPLET U SPS: Tajkunski ministar Ružić leti iz Vlade!

Politika -
Vučić ponovo poručio Ružiću da ne može da podržava tajkune i da traži podršku Vlade; Socijalista bi mogao sam da se povuče, a na njegovo mesto došla bi Tanja Miščević

BEOGRAD - Izbori ili smena.Ukoliko vicepremijer Aleksandar Vučić na tome bude insistirao, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić moraće da napusti radno mesto u Nemanjinoj 11, saznaje Kurir iz više izvora.Prema rečima naših sagovornika, to je mogući epilog nezadovoljstva koje je Ružić izazvao kod Vučića, izjavivši kako je Dragan Đurić, vlasnik „Zekstre“, koji je u pritvoru zbog privatizacije Veterinarskog zavoda Zemun - nevin. Podsećamo, Ružićev ispad prvo je osudio Vučić, poručivši ministru za evrointegracije da izađe iz Vlade ako mu se ne sviđa to što država radi.Skupo iskakanje- I Dačić je ljut zbog Ružićevih istupa u javnosti, tako da će na predstojećim sednicama stranačkih organa o tom slučaju sigurno raspravljati. Ako bude došlo postavljen uslov "ili Ružić leti iz Vlade, ili izbori", Dačić će bez dvoumljena Ružića da pusti niz vodu. U tom slučaju, Ružić bi verovatno sam „podneo ostavku“ . Vučić ne odustaje od svog stava da mu nije mesto u Nemanjinoj 11, a i Dačić se slaže s tim da je nedopustivo da minisitar stane na stranu tajkuna, a protiv države , tako da je vrlo verovatno da Ružić bude smenjen bez obzira na priču o izborima - kaže izvor Kurira iz SPS i dodaje da bi Ružićevo mesto u Vladi mogla da zauzme Tanja Miščević, šef pregovaračkog tima sa EU. Odluka o raspisivanju izbora, dodaje naš izvor, svakako neće biti prelomljena preko kolena, a situacija će biti mnogo jasnija sledeće nedelje, što je i prvi potpredsednik Vlade potvrdio.Vučić razmišlja- Lično nisam doneo odluku o izborima, u naredna dva ili tri dana intenzivno ću razmišljati i razgovarati sa saradnicima i prijateljima, iako znam šta misle. I ako bude izbora, to će biti kratka kampanja, da brzo završimo i idemo na posao, a ako ne bude izbora, da nastavimo da radimo - rekao je Vučić, gostujući na televiziji Kopernikus.Ne kocka seNa pitanje šta je izvesnije u ovom momentu, Vučić je odgovorio da „nije neko ko bi da se kocka s tim“ i dodao da ima mnogo argumenata i za i protiv.Na pitanje hoće li Ružić i dalje biti ministar, naveo da „to ne može da zna“.- Moje je bilo da kažem šta sam imao i mislim da sam bio u pravu. Ne može sedeti na dve stolice - s jedne strane podržavati sve tajkune i uvek biti na njihovoj strani, a s druge hoćete da imate podršku Vlade za posao koji obavljate - rekao je Vučić i dodao da nema ništa protiv da neko bude ubeđen da onaj ko je uhapšen nije kriv, ali s tim se ne ide u javnost.

Vučić: Što se Ružića tiče, moje je bilo da kažem šta sam imao i mislim da sam bio u pravu
Vučić: Što se Ružića tiče, moje je bilo da kažem šta sam imao i mislim da sam bio u pravu

Milutin MrkonjićBANE JE BRANIO SVOG DRUGA, KAO JA SLOBU!Bivši ministar saobraćaja i funkcioner SPS Milutin Mrkonjić izjavio je juče za Kurur da je Branko Ružić „dobar dečko“ i da nema ničega lošeg u tome što je branio svog druga.Na pitanje šta će biti s Ružićem, Mrkonjić je rekao: „Ništa, šta bi se dogodilo?“.- Šta je tu strašno? To što je čovek branio svog druga? Pa i ja sam branio Slobu (Miloševića), sećate se? I ja sam kroz to prolazio godinama - rekao je Mrkonjić. Na konstataciju da je branio čoveka koji je osumnjičen za umešanost u kriminalne radnje, on je odgovorio: „Neka to policija dokazuje! Bane Ružić je dobar dečko“.

Nebojša StefanovićBEOGRAĐANI GLASAJU 16. MARTAPredsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović raspisao je juče izbore za parlamente Beograda, Negotina i Pećinaca za 16. mart. Stefanović je rekao da je istovremeno sa raspisivanjem izbora doneo odluku i da izborne radnje počnu 29. januara i da kampanja traje 45 dana, kako bi se lokalna vlast i privremeni organ u Beogradu više bavili potrebama građana, a manje kampanjom.- Želim svima puno uspeha u kampanji.Diplomate o izborimaVLADA DA IZABERE NAJBOLJI PUTZapadni ambasadori ocenili su da je na Vladi Srbije da odluči na koji način će najefikasnije ispuniti svoje obaveze na putu ka EU - s vanrednim parlamentarnim izborima ili bez njih.- Vlada treba da razmisli da li će napredovati na putu ka EU ako izbori budu sad ili za nekoliko godina - rekao je ambasador SAD Majkl Kirbi.Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm ocenio je da „možda nije dobar trenutak za izbore“, upozorivši na mogućnost da pristupni pregovori sa EU i dijalog s Kosovom budu zaustavljeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track