Đilas: Tadić odbio da uđe u centralni izborni štab
Foto: Beta

Posle Glavnog odbora DS

Đilas: Tadić odbio da uđe u centralni izborni štab

Politika -
Lider demokrata je istakao da se više neće baviti podelama u stranci kao i da nikome od onih koji su mu osporili liderstvo neće "skidati glave"

BEOGRAD - Predsednik DS Dragan Đilas izjavio je da je počasni predsednik DS Boris Tadić odbio da bude u centralnom izbornom štabu demokrata, kojim predsedava Dragoljub Mućunović, a u kome su, pored Đilasa, Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Vida Ognjenović...

"Mislim da je time pokazao i odnose prema DS, ali to je njegova stvar. Što se mene tiče, on je član DS, počasni predsednik, u skladu sa Statutom stranke može da uzme aktivnosti u stranci ukoliko želi", rekao je Đilas.Lider demokrata je istakao da se više neće baviti podelama u stranci i da će se u potpunosti posvetiti predstavljanju politike DS, kao i da nikome od onih koji su mu osporili liderstvo neće "skidati glave".

On je napomenuo da je u subotu, na Glavnom odboru, poslao jasnu poruku da očekuje da svi oni koji doživljavaju DS kao svoju stranku prihvate odluku većine, da pomognu u sprovođenju te politike i da se uključe u beogradske izbore pošto su oni sada jedini raspisani.

"Videćemo na ovim temama kakav je stav onih koji su ostali u manjini. Demokratija je pravo većine da donosi odluke, a ne da tvrdi da je sigurno u pravu. Zbog toga manjina ima pravo na svoje mišljenje, ali niko nema pravo da posle današnjeg dana u javnosti iznosi stavove suprotne onome što jeste politika DS i time zbunjuje birače", rekao je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track