Jadranka Joksimović: Tajkuni i njihovi političari sad kreću na Vučića!
Foto: Nemanja Pančić

Intervju, internacionalni sekretar SNS, o predstojećim izborima

Jadranka Joksimović: Tajkuni i njihovi političari sad kreću na Vučića!

Politika -
U ovoj kampanji ne očekujemo samo udare protivničkih stranaka već i šireg fronta političkih protivnika - tajkuna, kriminalnih krugova i s njima povezanih političkih krugova

BEOGRAD - Rizik.- Svaka kampanja je izazov za stranke, i one na vlasti i one u opoziciji, jer su izbori uvek rizik, bez obzira na okolnosti i rejtinge. Prevremeni izbori su svestan rizičan izbor SNS jer suštinske i ne uvek popularne reforme traže čvrst, nedvosmislen i jasno pokazan legitimitet i podršku građana - kaže u intervjuu za Kurir internacionalni sekretar SNS Jadranka Joksimović.Lider SNS Aleksandar Vučić je kazao da će ova kampanja biti najteža i najprljavija. Od kojih stranaka i pojedinaca očekujete najveće napade?- Kampanja će pokazati predizbornu zakonitost da se svi, sve stranke na izvestan način ujedinjuju protiv najjačeg. U ovoj kampanji ne očekujemo samo udare protivničkih stranaka, već šireg fronta političkih protivnika - tajkuna, kriminalnih krugova i s njima konektovanih političkih krugova, koji će voditi negativnu personalizovanu kampanju, fokusiranu na udar na Vučića kao političkog lidera koji je svojim radom počeo da ukida njihov status nedodirljivih i zaštićenih.Kako ćete uzvratiti?- SNS će predstaviti nova rešenja za probleme koji i dalje postoje, pre svega u ekonomiji. Ponudićemo konkretne modele za osetno poboljšanje životnog standarda naših građana. U fokusu nam je briga o čoveku, a za to je preduslov jačanje privrede i nova radna mesta.Kakva je skica buduće vlade? Ko su za SNS prihvatljivi partneri?- Ne idemo na izbore s projektovanom skicom niti slikom buduće vlade. Idemo da vidimo šta građani žele, koliko podržavaju politiku promena koju smo započeli. Nikada niko iz SNS neće potceniti glas građana, kome god da ga na izborima daju. Verujemo da ćemo dobiti veliku podršku, a razgovaraćemo sa svima kojima građani ukažu značajnije poverenje i koji pokažu spremnost za ciljeve koje smo postavili.A SPS? Koliko je verovatno da sastav vlade bude manje-više isti, samo da Vučić bude premijer, a zamenik Dačić, uz gubitak resora policije?- Ova vlada je postigla značajne rezultate u mnogim oblastima i svakako da cenimo ulogu i doprinos koji je SPS u ovoj koaliciji pokazao. Ali SNS ide na izbore sam jer proveravamo i tražimo još snažniju podršku građana za kurs koji smo započeli. O svemu ostalom - nakon izbora.

Međunarodna mapaEFIKASNIJI I SNAŽNIJI NASTUP SNSNa skupštini SNS imenovani ste za internacionalnog sekretara. Na čemu će vaš rad biti fokusiran?- Od osnivanja SNS radili smo na uspostavljanju i razvijanju saradnje s međunarodnim organizacijama, predstavnicima stranih država, srodnim partijama. Važan i odgovoran zadatak svake stranke je da se predstavi i pozicionira na međunarodnoj političkoj mapi. Sada se zapravo samo stvaraju uslovi za još snažniji i efikasniji nastup SNS u međunarodnoj ravni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track