Ljajić: Srbija ne može da izgubi u sporu sa Hrvatskom u Hagu

Međunarodni sud pravde

Ljajić: Srbija ne može da izgubi u sporu sa Hrvatskom u Hagu

Politika -
Srbija je bila potpuno spremna da bez uslovljavanja povuče tužbu, ali s druge nije bilo te vrste spremnosti, rekao je Ljajić

BEOGRAD - Potpredsednik vlade u ostavci Rasim Ljajić izjavio je danas da se presuda o procesu pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu po tužbi Hrvatske i protivtužbi Srbije za genocid očekuje za godinu dana i da je uveren da Srbija ne može da izgubi.

"Ja sam više nego uveren da mi taj spor ne možemo izgubiti, odnosno da Hrvatska ne može dokazati da je bilo genocida", rekao je Ljajić. On je ponovio da veruje da u Hrvatskoj nije bilo političke hrabrosti da se tužba povuče, odnosno da je postojala volja kod političkog vrha, ali i strah od reakcije javnog mnjenja ako se tužba povuče.

"Srbija je bila potpuno spremna da bez uslovljavanja povuče tužbu, ali s druge nije bilo te vrste spremnosti", rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, proces pred Međunarodnim sudom pravde trajaće mesec dana, slučaj prvo iznosi Hrvatska, nakon njih Srbija, a presuda se očekuje za godinu dana. Ljajić je dodao i da je pravni tim Srbije u potpunosti spreman za proces pred Međunarodnim sudom pravde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track