SUNOVRAT: I Miki Rakić otišao iz Demokratske stranke
Foto: Dragan Kadić

Nastavlja se rasulo Đilasove partije

SUNOVRAT: I Miki Rakić otišao iz Demokratske stranke

Politika -
Miodrag Rakić neće povući glasove kao Boris Tadić, ali odneće moć, uticaj, veze, ocenjuju analitičari. Stranku napustili i Marko Đurišić, Aleksandar Senić i Đorđe Bajec

BEOGRAD - Rasulo među demokratama!Dan posle Borisa Tadića, DS juče su napustili i Miodrag Miki Rakić, potpredsednik DS i nekadašnji šef Tadićevog kabineta, kao i članovi Predsedništva Marko Đurišić i Aleksandar Senić te član Glavnog odbora Đorđe Bajec. Razlozi njihovog odlaska su isti kao i oni sada već bivšeg počasnog predsednika Borisa Tadića - neslaganje s politikom koju vodi rukovodstvo stranke sa Draganom Đilasom na čelu.Kao na sahraniSagovornici Kurira koji su prisustvovali sednici na kojoj su viđene demokrate napustile stranku kažu da su se u tom trenutku osećali kao da su na sahrani.- Dragan Đilas je sednicu započeo rečima da se stranka nalazi u lošoj situaciji jer nema para za kampanju i ima dugove, da nemaju slogan za godišnjicu stranke, koja se obeležava u nedelju, i da ih mnogi optužuju da nemaju program, ideologiju i ideje - prepričao je izvor Kurira deo Đilasovog izlaganja.Odlazak Mikija Rakića, iako očekivan posle Tadićevog napuštanja DS, nikom nije lako pao, a naš sagovornik je potvrdio da je zamenik DS Bojan Pajtić pokušavao da ga nagovori da se predomisli.Loše za sveAnalitičar Đorđe Vukadinović poslednja dešavanja u DS vidi kao veliki udarac za stranku. On ocenjuje da su novonastalom situacijom u taboru demokrata na gubitku i Boris Tadić i Dragan Đilas, i da je sve ovo, kako kaže, jedan veliki predizborni poklon Srpskoj naprednoj stranci.- Tadić je pogrešio što je otišao sada, što nije sačekao izbore. U svakom slučaju, biće na gubitku i Tadić i Đilas. Rakić demokratama neće odneti glasove, kao Tadić, ali odneće moć, uticaj, veze.(S. M. - K. B.)

Otišli... Đorđe Bajec, Marko Đurišić i Aleksandar Senić
Otišli... Đorđe Bajec, Marko Đurišić i Aleksandar Senić

ČistkaSMENJEN JOŠ JEDAN TADIĆEV ČOVEKBoris Ranković smenjen je s funkcije predsednika Statutarne komisije DS.- To je stranački organ koji u ovim vremenima donosi najvažnije odluke za DS - izjavio je Ranković, inače blizak Tadiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track