POZADINA ODBRANE: Dragan Šutanovac se druži s ćerkom Miroslava Miškovića!
Foto: Zorana Jevtic

Evo zašto je branio vlasnika „Delta holdinga“

POZADINA ODBRANE: Dragan Šutanovac se druži s ćerkom Miroslava Miškovića!

Politika -
Družba: Demokrata Dragan Šutanovac prijatelj je s Ivanom Mišković Karić i njenim mužem, a priznaje da poznaje i Miroslava Miškovića

BEOGRAD - Drugovanje.Dragan Šutanovac, član Predsedništva DS, privatno se druži s Ivanom Mišković Karić, ćerkom vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića, i njenim suprugom Goranom Karićem, saznaje Kurir. Otuda možda, tvrde izvori Kurira bliski Šutanovcu, ne treba da čudi njegov nedavni istup na sednici Predsedništva DS, na kojoj je stao u odbranu tajkuna.- Šutanovac je prijatelj s Ivanom i Goranom. To prijateljstvo dugo traje - kaže naš sagovornik i podseća da je i Marija, supruga Dragana Šutanovca, pre nekoliko godina bila direktor marketinga u nekadašnoj Miškovićevoj Delta banci.

Ima prijatelje u vrhu DS... Ivana Mišković Karić
Ima prijatelje u vrhu DS... Ivana Mišković Karić

Višestruko povezaniOsim toga, Šutanovac je u unutarstranačkim previranjima ostao uz Dragana Đilasa, čiji je poslovni partner (bio) upravo Mišković i u, kako su mediji pisali, ugašenom dnevnom listu Pres, u čijoj su vlasničkoj strukturi (ne)posredno učestvovali, a i „Delta“ je bila dugogodišnji klijent „Dajrekt medije“, članice „Multikom grupe“.Šutanovac u razgovoru za Kurir priznaje da odavno poznaje bračni par Mišković-Karić.- Gorana Karića poznajem 15 godina, rođen sam u Beogradu, šta je čudno u tome što poznajem ljude. Ivanu Mišković poznajem od devedesetih, kad se zabavljala s mojim školskim drugom. Retko se viđamo, nisam u kontaktu s njom - tvrdi Šutanovac, uz napomenu da njegova supruga ne radi u „Delti“ od novembra 2002. godine.Na pitanje da li poznaje Miroslava Miškovića, on je potvrdno odgovorio, ali je negirao da ga je pominjao na sednici Predsedništva DS.- Poznajem ga, ali nikad ništa nisam radio s Miškovićem. To da sam pomenuo Miškovića na sednici Predsedništva je laž, ništa slično nisam rekao, nisam pomenuo nijednog tajkuna - kazao je Šutanovac.Odbrana tajkunaPodsećamo, Kurir je objavio da je Dragan Šutanovac na sednici DS konstatovao da u Srbiji pošteni biznismeni ne mogu da dišu i pitao je dokle će da ih hapse, ali nismo ni pomenuli da je imenovao bilo kog biznismena. Ipak, nikog posebno nije imenovao, spisak uhapšenih biznismena nije dug, pa nije teško odgonetnuti na koga je Šutanovac mislio - na Miškovića, Dragana Đurića ili Mila Đuraškovića.

Važno je imati kontakte... Miroslav Mišković
Važno je imati kontakte... Miroslav Mišković

PoštenjeDISANJE I HAPŠENJEDragan Šutanovac je na sednici Predsedništva demokrata 31. januara, kako je Kurir pisao, između ostalog, branio Zorana Živkovića, a kritikovao svog kuma i bivšeg šefa demokrata Borisa Tadića, koji je otvoreno rekao da neće biti član stranke koja pregovara o savezu sa Živkovićem.- Šta sad hoće Tadić? Vučiću smetaju tajkuni, a Tadiću Živković! Sad bi i Tadić da optuži Živkovića i njegovu vladu za privatizacije i preprodaje. Biznismeni ne mogu da dišu. Dokle više hapšenja poštenih biznismena... On je stao u odbranu i nekih svojih bliskih prijatelja koji su se našli pod istragom i rekao da se DS bori protiv Vučićeve Srbije, kao što se odbranila od Tadićeve struje u stranci - naveo je tad izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track