KANDIDAT DS: Zoran Živković, propali vinar i slikarski model, sad bi da bude predsednik vlade!

Predstavljanje kandidata za premijera

KANDIDAT DS: Zoran Živković, propali vinar i slikarski model, sad bi da bude predsednik vlade!

Politika -
Predsednik Nove stranke puca na najvišu državnu funkciju, a za to ga preporučuje sumnjiva prodaja „Sartida“ i „Beopetrola“, kao i neobično i bogato životno i radno iskustvo

BEOGRAD - Impozantna biografija.Zoran Živković, predsednik Nove stranke, slovi za najverovatnijeg kandidata za premijera koalicije sa DS na čelu, saznaje Kurir.Pored činjenice da je predsednik demokrata Dragan Đilas više zainteresovan za funkciju u Gradu, Živkovića je na ovu funkciju kandidovala i njegova impozantna biografija. Naime, lider NS može da se pohvali bogatim radnim iskustvom. Osim što je bio premijer nepunih godinu dana, manje je poznato da je svojevremeno radio i kao slikarski model!Munjevit uspehŽivković je o tome detaljno pričao u intervjuu za prvi srpski Plejboj, još 2004. godine.Iako je završio Višu komercijalnu školu u Nišu, pokazao se kao vrlo vešt, pa je ulaskom u DS njegova karijera vrtoglavo rasla: uspeo je da na godinu dana postane premijer Srbije, a zatim bogat čovek i vlasnik plantaže čiji je hobi sakupljanje starih automobila - takozvanih oldtajmera.Kao predsednik vlade, na jednoj od svojih prvih sednica odobrio je prodaju preduzeća „Sartid“ koje je EU označila kao jednu od 24 sporne privatizacije, kao i prodaju „Beopetrola“. Ratko Stojanović, član tenderske komisije pri prodaji „Beopetrola“, za štetan kupoprodajni ugovor s „Lukoilom“ krivi upravo Živkovića. Savet za borbu protiv korupcije naveo je da je prilikom privatizacije „Beopetrola“ država oštećena za 100 miliona evra!

Nakon izlaska iz politike 2007, Živković se posvetio svojoj velikoj strasti - vinu! Zakupio je 47 hektara zemlje u Krčedinu i zasadio vinograd od čak 165.105 sadnica. Tako je nastala Kuća vina „Živković“, čija vrednost se procenjuje na milion i po evra. Rad na vinogradu pratila je afera vezana za bespovratne subvencije u iznosu od oko 525.000 evra koje mu je dodelilo Ministarstvo poljoprivrede.- Našao sam posao za ceo život! Vino je pravi izbor za one koji vole da istražuju - govorio je tada.Ali Živkovićevi ambiciozni planovi završili su neslavno. Pritisnut dugovima i kreditima, svojih 50 odsto udela u Kući vina „Živković“ prodao je krajem 2011. firmi „Agrounija“, čiji je većinski vlasnik Miodrag Kostić Kole.Živkovića su gafovi pratili tokom cele karijere. Mesto predsednika DS izgubio je na izborima 2004. od Borisa Tadića, jer je stranka pod njegovim vođstvom osvojila 12,6 odsto. U to vreme je govorio da bi napuštanje DS shvatio kao „svoj životni poraz“. Politički dosledanNakon izlaska iz DS tvrdio je da stranka „nije promenila osnovni smer kretanja, nego brzinu i efikasnost“. Prošle godine je osnovao partiju pod „originalnim“ nazivom - Nova stranka. Za lidera DS, s kojim je ušao u koaliciju, do pre nekoliko meseci je tvrdio da je manipulator i bahati tajkun. Zatim je javno pocepao Kurir zato što je objavio da je taj isti Đilas pregovarao sa sandžačkim muftijom Muamerom Zukorlićem, što je muftija potvrdio. I, konačno, Živković je na Tviteru napisao da su naredni vanredni izbori test inteligencije, jasno aludirajući na to da su svi koji ne glasaju za njega budale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track