ĐILAS PRETIO ČLANOVIMA RRA: Promeniće se vlast, osvetiću vam se svima!
Foto: Nemanja Pančić

Skandal: Lider DS izgubio kontrolu

ĐILAS PRETIO ČLANOVIMA RRA: Promeniće se vlast, osvetiću vam se svima!

Politika -
Zastrašivanje: Šef DS nam je rekao: „Pazite šta radite, promeniće se vlast“, a na odlasku je dodao: „Pazite se, osvetiću se“, priča za Kurir zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić

BEOGRAD - Izgubio kompas.Dragan Đilas, šef demokrata, vređao je predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) vladiku Porfirija i trojicu članova te institucije i pretio im da paze šta rade jer će im se osvetiti.Prekinuo sastanak- Takvu neprijatnost, pretnje i uvrede doživeo sam prvi put u životu. Đilas nam je rekao: „Pazite šta radite, promeniće se vlast“, a prekidajući sastanak i ne dozvoljavajući nam da išta kažemo, dok je izlazio iz naših prostorija, na vratima je kazao: „Pazite se, osvetiću se“. Najmanje sam očekivao da tako postupi demokrata, predsednik stranke koja u nazivu nosi naziv demokratska - priča za Kurir Goran Karadžić, zamenik predsednika RRA i jedan od učesnika sastanka s liderom demokrata.U društvu sa Đilasom bili su i članovi DS Vladimir Todorić i Maja Videnović.- Đilas je, maltene, od samog početka držao monolog. Vređao je, rekao da je RRA najsramnija institucija. Nije vikao, bio je smiren, ali vrlo direktan. Ovo dvoje je ćutalo, videlo se da im je neprijatno - kaže Karadžić i dodaje da su sastanku, osim njega i vladike Porfirija, prisustvovali i članovi RRA Goran Peković i Božidar Nikolić.- Postoje i svedoci. Na njegove primedbe da je DS 10 do 20 puta manje zastupljen u medijima nismo ni stigli da odgovorimo jer je prekinuo sastanak i napustio ga. A hteli smo da kažemo da država i partija nisu isto i da pojavljivanje državnih funkcionera koji su dužni da građanima govore šta rade ne može da se poredi sa stranačkim nastupima - navodi Karadžić i dodaje:

Preki sud

- Shvatamo Đilasovu povređenost, za reakciju na kampanju koja je vođena na jednoj televiziji protiv njega bilo je potrebno vreme da bi se ispoštovale zakonske procedure. Mi nismo preki sud, pa da s mašinkama upadamo u režiju i prekidamo program.Sastanak sa trojkom iz DS održan je na poziv RRA, koja, prema Karadžićevim rečima, organizuje razgovore s predstavnicima svih stranka da bi im skrenula pažnju da se ne ponovi prljava kampanja.Đilas je pak izdao saopštenje u kojem ni rečju nije pomenuo pretnje, već zahteva da članovi RRA podnesu ostavku.

Karadžić: Takvu neprijatnost, pretnje i uvrede doživeo sam prvi put
Karadžić: Takvu neprijatnost, pretnje i uvrede doživeo sam prvi put

Đilas o „nezapamćenom zločinu“BILO BI ČASNO DA PODNESU OSTAVKULider DS Dragan Đilas je u razgovoru s predsednikom i članovima Saveta RRA ukazao na „neravnomernu zastupljenost opozicionih stranaka na Javnom servisu i pojedinim komercijalnim TV stanicama“.- Smatram da je uloga RRA u tome ogromna. Pošto nisu na to reagovali i ako već ne mogu to da spreče, bilo bi časno da podnesu ostavku - naveo je Đilas, a saopštio DS.

Đilas demantovao KaradžićaNIKOME NISAM PRETIODragan Đilas saopštio je sinoć da nije pretio članovima RRA, optuživši Gorana Karadžića da laže.- Nikome nisam pretio i to što govori gospodin Karadžić je laž. Predsedniku i nekolicini članova Saveta RRA sam iskreno rekao da sam došao da im u lice kažem ono što mislim o radu institucije koja bi trebalo da spreči zloupotrebu nacionalnih frekvencija - rekao je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track