POBEDA: Kandidat Srpske novi gradonačelnik Mitrovice
Foto: Tanjug

Ponovljeni izbori

POBEDA: Kandidat Srpske novi gradonačelnik Mitrovice

Politika -
Portparol "Srpske" Aleksandar Spirić saopštio je na konferenciji za novinare da je Rakić osvojio 2.707 glasova, što je 271 glasa više nego što su ukupno osvojila preostala tri kandidata

KOSOVSKA MITROVICA - Kandidat Građanske inicijative "Srpska" na ponovljenim izborima za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice, Goran Rakić, proglasio je večeras pobedu i najavio da će mu prvi zadatak biti da zatraži da se na slobodu puste svi nepravedno zatočeni Srbi kako bi se branili sa slobode.

Portparol "Srpske" Aleksandar Spirić saopštio je na konferenciji za novinare da je Rakić osvojio 2.707 glasova, što je 271 glasa više nego što su ukupno osvojila preostala tri kandidata.

Ostala tri kandidata zajedno su dobila 2.436 glasova.

"Mogu reći da će moj prvi zadatak kao novog gradonačelnika Kosovske Mitrovice biti zahtev da Oliver Ivanović i svi ostali nepravedno zatočeni Srbi budu pušteni i da se brane sa slobode", kazao je Rakić po proglašavanju pobede.

On je rekao da proglašava pobedu "Srpske", građana Kosovske Mitrovice, pobedu države Srbije.

"Krećemo sa formiranjem Zajednice srpskih opština", istakao je novi gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice.

Rakić se zahvalio svojim biračima i građanima Kosovske Mitrovice na podršci, kao i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i ministru bez portfelja zaduženom za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track