Najnovije vesti

Vučić: Cilj nam je ubedljiva pobeda
Foto: Dragan Kadić

Lider SNS na kongresu SDPS rasima ljajiĆa

Vučić: Cilj nam je ubedljiva pobeda

Politika
18:52h
Vicepremijer upozorio da rezultati parlamentarnih izbora svakako nisu izvesni i dodao da svi oni koji tako govore zapravo žele da uspavaju potencijalne birače te partije

BEOGRAD - Reforme.Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je juče da cilj koalicije na predstojećim izborima treba da bude jasna i ubedljiva pobeda u svakom gradu i svakom selu Srbije. Velikom pobedom koalicija oko SNS treba, kako je naveo, da pokaže da je sposobna da pobedi ekonomske nedaće i stvori povoljan poslovni ambijent jednako uspešno kao što je otvorila pregovore sa EU i pokrenula žestoku borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.- Naš cilj je pristojna, normalna i uspešna Srbija - rekao je Vučić na Drugom kongresu SDPS Rasima Ljajića.Još nije gotovoVučić je upozorio „da stvari za izbore još nisu gotove“ i dodao da svi koji tako govore zapravo žele da uspavaju potencijalne birače te partije.- Od vas tražim da uložite ogroman rad i trud jer nam bez toga ništa ne vredi ono što pričamo, neće ništa pasti s neba.Ljajić je poručio da je na izborima potrebna „velika pobeda“ jer se u suprotnom lako može desiti da se posle izbora svi udruže protiv njih, i naglasio da samo SNS i Vučić mogu da sprovedu reforme, a da će SDPS tome doprineti.- Izvinite, ali mi sa četiri-pet odsto to ne možemo da uradimo, uz najbolju volju. Za to je potrebna jaka stranka s velikom podrškom i jak premijer, kakav će biti Vučić posle ovih izbora - kazao je Ljajić.On je naglasio da je jedino merodavno istraživanje javnog mnjenja 16. marta i pozvao je pristalice i simpatizere da narednih 20 dana daju sve od sebe i „prošpartaju Srbijom“:- Borite se kao da se borite za cenzus. Nećemo da budemo paraziti, nego hoćemo da zaradimo mandate i pokažemo da smo sposobni da damo svoj doprinos sprovođenju reformi.Zajednički stavoviOn je podvukao da SDPS i SNS dele stav o potrebi zaštite najugroženijih slojeva društva, kao što su penzioneri, raseljeni i socijalno ugroženi.- Bio sam na sastanku kad su iz MMF rekli: „Ne možete smanjiti budžetski deficit ako ne zahvatite od penzionera.“ Vučić je tad odgovorio: „Ne, ni po cenu da vlada padne.“ I dalje ćemo to činiti, ne bežeći od reforme, koja je preko potrebna, ali socijalno stabilna i ekonomski održiva.

Cenkanje i široke rukeDOGOVOR OD POLA MINUTAČestitajući rukovodstvu SDPS na ponovnom izboru, Vučić je otkrio da se s Ljajićem lako dogovorio o zajedničkom izlasku na izbore.- O zajedničkoj listi (sa SDPS) dogovorili smo se za 30-40 sekundi. Naime, ja sam ispunio sve što je Rasim tražio. Nebojša Stefanović je hteo da se cenka, ali mu nije bilo dozvoljeno - rekao je Vučić u šaljivom tonu i istakao da veoma poštuje sve što rade SDPS i Ljajić, koji je uzvratio da je dobio i više nego što je tražio.- Vučić je bio široke ruke - kazao je Ljajić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...