Slavica Đukić Dejanović: Dačić mirno spava, ne brine zbog Šarića
Foto: Marina Lopičić

Potredsednica Socijalističke partije Srbije

Slavica Đukić Dejanović: Dačić mirno spava, ne brine zbog Šarića

Politika -
Upitana zašto je Dačić kao ministar čekao šest godina da se sprovede istraga o Šariću, ona je odgovorila da ministar policije vodi politiku Ministarstva unutrašnjih poslova, a operativci MUP treba da rade posao

BEOGRAD - Potredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je da veruje u institucije sistema, a SPS je odlučna da se otkrije istina i sankcionišu svi koji su činili krivična dela.

Đukić Dejanović je rekla da lider SPS i premijer i ministar unutrašnjih poslova u ostavci Ivica Dačić nema razloga za strah povodom istrage odavanja policijskih informacija Darku Šariću, optuženom za šverc kokaina iz Južne Amerike.

"Ako mene pitate da li je Dačić možda predmet istrage, reći ću vam da Dačić vrlo mirno spava i niko ko ga poznaje, ne može da ga dovede u relaciju s bilo kojim kriminalnim radnjama", istakla je Đukić Dejanović.

Upitana zašto je Dačić kao ministar čekao šest godina da se sprovede istraga o Šariću, ona je odgovorila da "ministar policije vodi politiku Ministarstva unutrašnjih poslova, a operativci MUP treba da rade posao".

"Očigledno je da onog momenta kada su organi unutrašnjih poslova i tužilaštvo ocenili da je prikupljeno dovoljno podataka i elemenata za otpočinjanje procesa, to je i učinjeno. Odlučni smo u tome da se otkrije istina i da se svi krivci sankcionišu", rekla je Đukić Dejanović.

Govoreći u intervjuu o drugim temama, Đukić Dejanović je na pitanje o tome da li je SPS spremna da se radi ponovnog ulaska u vladu, odrekne Branka Ružića, Dušana Bajatovića i Dejana Backovića, rekla da niko sa strane nikada nije odlučivao o SPS.

Ona je procenila da će SPS na predstojećim izborima ostvariti najbolji rezultat od 2000. godine, ali socijalisti "nemaju problema (ni) da budu u opoziciji".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja