Tanja Miščević: Srbija je apsolutno na strani BiH
Foto: Fonet

Nema mešanja u unutrašnje stvari

Tanja Miščević: Srbija je apsolutno na strani BiH

Politika -
Postoje paralelne veze sa Republikom Srpskom i one su zasnovane na Dejtonskom sporazumu i on se time ne krši

SARAJEVO - Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je da je Srbija je apsolutno na strani BiH.

“Zvanični stav srpske politike je da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari svojih suseda, da je za Srbiju prihvatljivo svako rešenje koje u BiH bude postignuto, te da podržava evropski put i napore ove naše susedne države”, rekla je Miščevićeva.

Navodeći da postoje paralelne veze sa Republikom Srpskom, ističe da su one zasnovane na Dejtonskom sporazumu i on se time ne krši.

“Nećemo birati stranu! Ali, neće Srbija stajati ni na jednu ni na drugu, ni na treću stranu kada se bude donosila bilo kakva odluka. Mi pokušavamo u svakom našem razgovoru s Evropskom komisijom i državama članicama da upozorimo na potrebu jasne perspektive integracija za svakog od naših suseda, uključujući i BiH”, rekla je Miščevićeva u intervjuu sarajevskom Oslobođenju.

To je, dodala je, pozitivno uticalo na Srbiju u smislu napretka i prevazilaženja nekih teških stvari i preduzimanju nekih teških koraka, pa mislimo da to može imati isti takav efekat i na naše susede. Mi smo tu spremni potpuno tehnički da pomognemo ako je bilo kakva pomoć potrebna”, rekla je Miščevićeva, prenela je Fena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track