Mihajlović: O novoj vladi i šta je najbolje za Srbiju razgovaraćemo u ponedeljak
Foto: Beta

Izbori 2014.

Mihajlović: O novoj vladi i šta je najbolje za Srbiju razgovaraćemo u ponedeljak

Politika -
Nova vlada, kako je navela, mora biti kompaktna i sposobna da donese sve potrebne reformske zakone

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da ne želi u ovom trenutku da govori o potencijalnim koalicionim partnerima, te da će njena stranka u ponedeljak, posle izbora, razgovarati najpre o tome šta je najbolje za Srbiju.

SNS će se potruditi da građani dobiju najbolju vladu koja će moći da obavi sve što je potrebno. Nova vlada, kako je navela, mora biti kompaktna i sposobna da donese sve potrebne reformske zakone. „Mi hoćemo najveću podršku građana, apsolutno najveću, odnosno da imamo više od ostalih, jer ne možemo sada da stanemo s borbom protiv kriminala i korupcije i ekonomskim reformama. 2014. mora biti godina u kojoj ćemo završti sve ono što nismo završili prethodnih", rekla je potpredsednica SNS.

Prema njenim rečima, SNS neće vladati sama: „Ali, treba nam snaga koju će nam dati građani na izborima", kaže ona. Na pitanje da li im ta podrška treba kako bi lider SNS Aleksandar Vučić imao veći legitimitet nego sadašnji premijer Ivica Dačić, Mihajlović je odgovorila:

„Hoćemo da to što pokazuju istraživanja, da to vidimo u institucijama, zakonima, reformama...I za to nam treba podrška građana, to jest da imamo više glasova nego na prethodnim izborima", ističe ona. Mihajlović je rekla da bi upravo stoga 16. marta trebalo „da pobede građani i oni koji imaju snage da nas izvedu iz ekonomske krize".

"Želimo Vučića za premijera"

U tom smislu SNS želi na mestu premijera Aleksandra Vučića, jer, rekla je, on može i ima snage da pokrene reforme u Srbiji i vodi borbu protiv korupcije i kriminala. Na pitanje šta će biti drugačije posle izbora, ona je odgovorila - brzina kojom će se Srbija kretati: „Uradili smo u ovoj vladi što smo mogli. Brzina kojom se kreće SNS je veća od brzine njenih partnera, a kraj godine je rok za mnoge stvari".„Mi nemamo pravo da zaustavimo Srbiju, moramo brzo u reforme. Ovi izbori su drugačiji od prethodnih, jer su se sve stranke koje na njima učestvuju do sada u raznim opcijama u vladi pokazale, a SNS je pokazala rezultate." Različita politika od ĐilasovePo pitanju izbora u Beogradu Mihajlović je ponovila da je SNS u kampanju ušao sa željom da jasno pokaže razliku svoje politike u odnosu na ono što je radio Dragan Đilas, koji je, kako je navela, privatizovao grad. Ona je podsetila da se u protekla tri meseca Privremeno veće bavilo budžetom grada, ali se nije zadužilo, iako nije lako voditi grad koji je zadužen za više od milijardu evra."MI sada biramo odbornike i skupštinu grada. Ja jesam na listi, ali na njoj ima još puno imena onih koji mogu biti gradonačelnik", kazala je Mihajlović upitana ko je kandidat SNS za gradonačelnika Beograda. "Da li će se neko imenom zvati gradonačelnikom je manje važno. Za tri meseca moglo se videti kako grad može da funkcioniše. Danas funkcioniše mnogo bolje nego u prethodnom periodu. Najveća greška Đilasa je bilo to što je izgradio kult ličnosti. On je privatizovao Beograd, a mi to nećemo", naglasila je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track