KRALJ NEMORALA:  DS osvojila 6 odsto, a Đilas ne da ostavku!
Foto: Tanjug

Beži od odgovornosti zarad svojih sebičnih interesa

KRALJ NEMORALA: DS osvojila 6 odsto, a Đilas ne da ostavku!

Politika -
Đilasu nije prvi put da beži od odgovornosti, zarad svojih sebičnih interesa, pošto je već gazio sopstvenu reč da će podneti ostavku ukoliko DS ne prođe dobro na izborima

BEOGRAD - Dragan Đilas odbija da se povuče sa čela Demokratske stranke, iako je na proteklim izborima ta stranka osvojila najlošiji rezultat od svog osnivanja.

Đilasu nije prvi put da beži od odgovornosti, zarad svojih sebičnih interesa, pošto je već gazio sopstvenu reč da će podneti ostavku ukoliko DS ne prođe dobro na izborima.

Lider demokrata je, naime, kako je Kurir pisao krajem prošle godine saopštio saradnicima da će ponuditi ostavku ako stranka ne osvoji makar 13 odsto glasova na Voždovcu, gde su izbori održani 15. decembra. Uprkos činjenici da je DS na voždovačkim izborima osvojila tek 11,7 odsto Đilas nije održao obećanje.

To čini i sada, nakon proteklih parlamentarnih izbora na kojima je DS osvojila nešto više od šest odsto glasova ili najmanje u svojoj istoriji i uprkos zahtevima brojnih nezadovoljnih demokarata, već duže ogorčenih njegovom politikom i kadriranjem u stranci.

Đilas očigledno nema nameru da se dostojanstveno povuče sa čela DS, mada je pre nepune dve godine njegov adut u rušenju Borisa Tadića sa pozicije predsednika stranke bio upravo, kako je cenio, loš izborni rezultat.

Inače, DS je na parlamentarnim izborima 2012. osvojila 22,1 odsto, a ove godine svega 6,3 odsto glasova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track