GO LDP Jovanović: Snosim svu odgovornost za poraz, ali neću podneti ostavku!
Foto: Beta

U Sava centru

GO LDP Jovanović: Snosim svu odgovornost za poraz, ali neću podneti ostavku!

Politika -
Na Glavnom odboru će se, kako je ranije najavljeno iz te stranke, razgovarati i o iznalaženju rešenja i nove unutrašnje snage za funkcionisanje LDP

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ponovio je danas da snosi svu odgovornost za neuspeh te stranke na parlamentarnim izborima 16. marta, ali da on nije "čovek koji podnosi ostavke" i da i dalje želi da radi posao kojem je "posvetio svoj život".

"Imam razumevanje za ljude oko mene koji su to uradili, jer oni osim toga nisu imali mogućnost da pokažu na koji način gledaju na 16. mart. Ja sam predsednik stranke, a predsednik stranke ne može da je ostavi. Možda nam brod pušta vodu sa svih strana, ali onda treba voditi brod u mirnu luku, dovesti ga u red, pa pitati sve na brodu šta misle - hoće li u duboku vodu ili da ostanu u luci", rekao je Jovanović.

On je istakao da je oko tri odsto, koliko je dobio LDP na izborima, mera sposobnosti društva da se ponaša odgovorno i da adekvatno odgovori na interese čitave zemlje.

Podsetimo, sednica Glavnog odbora Liberalno demokratske partije, na kojoj će biti analizirani rezultati nedavno održanih parlamentarnih izbora, počela je nešto posle 11.30 sati u beogradskom Centru "Sava".

Na Glavnom odboru će se, kako je ranije najavljeno iz te stranke, razgovarati i o iznalaženju rešenja i nove unutrašnje snage za funkcionisanje LDP.

Izveštaj o radu LDP i plan aktivnosti u narednom periodu izneće lider te stranke Čedomir Jovanović.Biće donete i tehničke odluke uoči izborne Skupštine liberala koja je planirana za 18. maj, poput odluka o formiranju izborne komisije, načina kandidovanja za zamenika predsednika, potpredsednike i članove Stalnog sastava GO LDP, kao i o zakazivanju neposrednih izbora za predsednika stranke.

LDP na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta nije prešla cenzus, budući da je osvojila 3,35 odsto glasova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track