Najnovije vesti

Aleksandar Popović na čelu DSS do izborne skupštine
Foto: Nemanja Pančić

Dva koncepta daljeg vođenja stranke

Aleksandar Popović na čelu DSS do izborne skupštine

Politika -
Popović je rekao da se u ovoj stranci „o svemu otvoreno razgovara" i da će se postići dogovor i u vezi s datumom održavanja izborne skupštine, kao i o načinu daljeg rada DSS

BEOGRAD - Zamenik predsednika DSS Aleksandar Popović izjavio je da u toj stranci nema nikakvih „struja“ i da će na njenom čelu ostati do izborne skupštine na kojoj će biti izbrano novo rukovodstavo.

Popović je rekao da se u ovoj stranci „o svemu otvoreno razgovara" i da će se postići dogovor i u vezi s datumom održavanja izborne skupštine, kao i o načinu daljeg rada DSS.

On je to rekao povodom najava u medijima da će se sa ove dužnosti povući u junu, kao i da se ova stranka podelila oko toga da li na njenom čelu treba da bude predsednik ili kolektivno telo, koje u DŠ zovu „trijumvirat“.

"U DSS nema nesuglasica, niti borbe za „presto“, samo su na Predsedništvu izneta dva koncepta daljeg rada stranke. Aleksandar Popović i manji deo Predsedništva nisu za to da se bira novi predsednik, nego da stranku vode predsednik Glavnog odbora i uže rukovodstavo. Ta forma kolektivnog upravljanja nije prihvatljiva za članstvo i veći deo Predsedništva. Ako Popović ne želi da se kandiduje, skupština DSS će izabrati novog predsednika", objasnio je predsednik Izvršnoj odbora DSS Milovan Milošević.

Prema njegovom rečima, već u utorak trebalo da se reši da li će se izborna skupština održati u junu ili na jesen i koji će se koncept usvojiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track