BURA U SPS: Socijalisti bez direktora, Backović se povukao
Foto: Zorana Jevtić

Turbulentno

BURA U SPS: Socijalisti bez direktora, Backović se povukao

Politika -
Grupu nezadovoljnih socijalista predvode Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić Dejanović, Branko Ružić, Dušan Bajatović i Novica Tončev

BEOGRAD - Ljut na partijskog šefa.

Iako je novi šef srpske diplomatije i lider SPS Ivica Dačić izrazio zadovoljstvo učešćem socijalista u novoj vladi koju predvodi Aleksandar Vučić, mnogi socijalisti ne dele njegovo oduševljenje, a među njima je i direktor SPS Dejan Backović, koji će, kako Kurir saznaje, uskoro podneti ostavku!

Gubljenje pozicija

Naime, Backović, koji je javnosti najpoznatiji po sumnjama da je kao nekadašnji predsednik Upravnog odbora „Galenike“ navodno učestvovao u mahinacijama u kojima je ta firma oštećena za više od 70 miliona evra, nije zadovoljan ulogom koju je SPS pristao da odigra.

- Backoviću se ne dopada sastav nove vlade, smatra da je Dačić trebalo da traži više, ali najviše od svega plaši ga mogućnost da će zbog „Galenike“ biti procesuiran - otkriva izvor Kurira i dodaje da Backovićevoj struji socijalista pripadaju i Branko Ružić, Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić Dejanović, Dušan Bajatović i Novica Tončev:

- Mnogi su posle izbora izgubili pozicije, što im, naravno, ne odgovara, ali problem je u tome što ne žele da shvate da je apsolutna izborna pobeda SNS diktirala ovakav razvoj događaja, pa je Dačić postupio pragmatično.

Saslušan tri puta

Podsećanja radi, Kurir je 25. januara ove godine pisao da je Backović, prema rezultatima policijske istrage, kao nekadašnji predsednik Upravnog odbora „Galenike“, doprineo sklapanju nepovoljnih poslova s „Velefarmom“, čime je „Galenika“ oštećena za više od 70 miliona evra.

Zbog mahinacija u „Galenici“ sredinom maja prošle godine uhapšen je još jedan kadar SPS, bivši direktor Nenad Ognjenović, dok je Backović saslušan tri puta - dva puta u svojstvu građanina u policiji i kao svedok u Specijalnom tužilaštvu.E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track