DSS: Svi po 1 odsto za poplavljene
Foto: Beta

Za otklanjanje posledica

DSS: Svi po 1 odsto za poplavljene

Politika -
Na taj način prosečno mesečno izdvajanje zaposlenih za potrebe Fonda iznosilo bi 0oko 430 dinara, a za penzionera 235 dinara

BEOGRAD - V.d. predsednika DSS-a Aleksandar Popović kaže da bi svaki zaposleni mesečno trebalo da daje po jedan odsto zarade u Fond za otklanjanje posledica poplava.

Popović je na konferenciji za novinare u sedištu stranke rekao da bi na taj način prosečno mesečno izdvajanje zaposlenih za potrebe Fonda iznosilo oko 430 dinara, a za penzionera 235 dinara.

"Time bi na godišnjem nivou moglo da se prikupi 118 miliona evra, a za pet godina oko 600 miliona evra. Svako bi na taj način pokazao solidarnost a sredstva Fonda, u koji bi ulazila i pomoć iz inostranstva, koristila bi se za finansiranje obnove saobraćajne, energetske i telekomunikacione infrastrukture", rekao je Popović.

Dodao je da bi prikupljena sredstva mogla da se koriste i za finansiranje mera kao što su isplaćivanje trostrukog iznosa subvencija poljoprivrednim domaćinstvima ugroženih područja, poreske olakšice privrednim subjektima koji su pretrpeli stetu kao i oslobadjanje plaćanja PDV-a svih nabavki za obnovu i humanitarnu pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja