SINDIKAT POLICIJE: Tražimo da se MUP očisti od mafijaša!
Foto: Aleksandar Jovanović

Vapaj Asocijacije policije Srbije

SINDIKAT POLICIJE: Tražimo da se MUP očisti od mafijaša!

Politika -
Policijska oligarhija koja je u sprezi s kriminalom i politikom jednostavno mora da iščezne iz MUP. Ovakvih policajaca ima, i što je najgore - nalaze se na najvišim pozicijama

Beograd - Obračun.Predsednik sindikata Asocijacije policije Srbije Goran Radovanović uputio je premijeru Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i Odboru za bezbednost Narodne skupštine otvoreno pismo u kojem traži da se pošteni deo policijske struke zaštiti od fabrikovanih afera i podmetačina korumpiranih policajaca. Radovanović za Kurir kaže da je, s obzirom na sve intenzivnije afere u policiji poslednjih dana, vreme da se alarmiraju nadležni kako bi se formirala komisija koja će se baviti policijskom mafijom.Traže odgovor- Važno je da svi oni koji su u policiji učestvovali u raznim aferama - od prisluškivanja funkcionera, preko presretanja kolone predsednika države, pa do montiranja incidenata s članovima porodice premijera Aleksandra Vučića - treba da snose krivičnu odgovornost. Suština je da se uvede vladavina prava u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ta policijska oligarhija, odnosno mafija koja je u sprezi s krupnim kriminalom i politikom jednostavno mora da iščezne iz MUP. Ovakvih policajaca ima, i što je najgore - nalaze se na najvišim pozicijama - naglasio je Radovanović i dodao da je i on bio žrtva loših policajaca.- Znam za veliki broj slučajeva u kojima su profesionalni i školovani policajci i oni koji savesno rade svoj posao bili žrtve samovolje u policijskom vrhu. Stradali su najčešće zbog dodira sa nekim slučajevima bitnim za policijske rukovodioce. Nezavisna istragaNaime, reč je o slučajevima koji je trebalo da budu zataškani ili oni koji se ne uklapaju s interesima nekih visoko pozicioniranih policajaca. U takvim slučajevima pošteni policajac bi dobijao krivične prijave, a oni koji žele da ga smene u sprezi sa drugim ministarstvima bi to uspešno uradili. Bilo je primera u kojima su im i tužioci pomagali - uverava Radovanović i upozorava da je reč o policijskoj mafiji najvišeg nivoa.(E. k.)

U panici zbog ŠarićaPRETE, UCENJUJU, ZASTRAŠUJUKurir je već pisao o problemima koje stvaraju kriminalizovane strukture u MUP. Srpsku javnost svojevremeno potresla priča o prisluškivanju državnog vrha, a nedavno je obelodanjeno i da je policijska mafija svojevremeno podmetnula drogu ćerki tadašnjeg šefa Interpola kako bi sprečila njegovo imenovanje za direktora policije. Najozbiljniji je pokušaj organizovanja pada Vlade podmetanjem incidenata članovima porodice premijera Vučića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track