IMOVINSKA KARTA: Velja Ilić najbogatiji ministar, Jadranka i Verbić beskućnici!
Foto: Marina Lopičić

Članovi Vučićevog kabineta

IMOVINSKA KARTA: Velja Ilić najbogatiji ministar, Jadranka i Verbić beskućnici!

Politika -
Ministarka za evrointegracije i ministar prosvete jedini bez krova nad glavom, premijer pri samom dnu lestvice sa garsonjerom od 30 kvadrata i bez ušteđevine

BEOGRAD - Imetak na sunce.Najimućniji član kabineta Aleksandra Vučića je ministar bez portfelja Velimir Ilić, a poslednje mesto po stečenoj imovini drži još jedan ministar bez portfelja - Jadranka Joksimović.Joksimovićeva je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavila da kao ministar prima platu od 101.000 dinara, da nema stan, kola i ušteđevinu.Prema podacima iz januara, Ilić ima četiri kuće, dva poslovna prostora, građevinsko zemljište, objekte u izgradnji, pomoćne objekta. Velja ima i imanje, njivu, voćnjake i pašnjake. Iza Velje nalaze se ministar privrede Dušan Vujović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.Pešak do pešakaUdovičić je vlasnik kuće i zgrade, sa garažom i dvorištima ukupne površine više od 1.500 kvadratnih metara, kao i garsonjere od 34 kvadrata. Poseduje i tri pašnjaka od preko 11.000 kvadratnih metara, šume i oranice na više od 18.000 kvadratnih metara. Ima „opel korsu“ staru šest godina, kao i „mečku“ od pre dvadeset godina i jedno plovilo, a uz ušteđevinu, prijavio je vlasništvo u četiri firme. Dobija platu od 101.458 dinara.Vujović je prijavio tri stana i jednu kuću koji zajedno imaju 542 kvadratna metra, raspolaže dve godine starim BMW X5, kao i „mercedesom C320“ iz 2002, a Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio je i ušteđevinu u banci. Kao ministar dobija 105.000 dinara.I ministar odbrane Bratislav Gašić je preduzetnik - vlasnik je firme „Sako“, ima dve kuće od 610 kvadrata, sedam godina star „audi“ i ušteđevinu. Ministar policije Nebojša Stefanović ima stan od 99 kvadrata, garažu u postupku legalizacije, a uz ušteđevinu, prijavio je i platu od 145.000 dinara. Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić vlasnik je tri četvrtine trosobnog stana od 199 kvadrata, bez automobila je, kao i Velja Ilić, a plaćena mu je potpredsednička funkcija - 110.131 dinar.Ušteđevina, šta je toTroje ministara ne prima platu u Vladi: Zorana Mihajlović, Snežana Bogosavljević Bošković i Zlatibor Lončar. Boškovićeva dobija 96.000 dinara na fakultetu u Kragujevcu, ima „jugo“ star 12 godina i „oktaviju“ staru dve godine, prijavila je i pola stana od 57 kvadrata. Mihajlovićeva ima stan od 140 kvadrata i „tojotu“ RAV 4, staru šest godina, i nema pare u bankama. Lončar ima najnižu platu - 88.000 dinara dobija u Kliničkom centru Srbije, vlasnik je pola stana od 75 kvadrata, nema kola ni ušteđevinu. Bez kola je i Kori Udovički, koja poseduje i polovinu stana od 95 kvadrata, bez ušteđevine je.Pri samom dnu lestvice nalazi se Vučić, koji je prijavio garsonjeru od 30 kvadrata. Nema ušteđevinu, kao premijer dobija platu od 124.936 dinara. Prvog čoveka obrazovanja Srđana Verbića od samog dna liste deli samo „oktavija“ stara 13 godina. Zarađuje 98.500 dinara, i kao i Joksimovićeva, nije vlasnik stana.(s. m.)

Platu u Vladi ne primaju Mihajlovićeva, Boškovićeva i Lončar
Platu u Vladi ne primaju Mihajlovićeva, Boškovićeva i Lončar

ČINJENICEŠta je sve prijavio Ilić- četiri kuće ukupne površine 810 kvadrata- dva poslovna prostora od preko 480 kvadrata- više od 17 ari građevinskog zemljišta- dva objekta u izgradnji nepoznate kvadrature- dva pomoćna objekta od oko 300 metara kvadratnih- imanje na osam hektara- njiva od 1,28 hektara- voćnjaci, pašnjaci i njive na oko 150 ari*podaci su iz januara 2014.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track