Dačić: Tomo, ne akaj mi taj mercedes! Nikolić: Načekaćeš se da ga dobiješ!

Lider SPS sprema se za Andrićev venac

Dačić: Tomo, ne akaj mi taj mercedes! Nikolić: Načekaćeš se da ga dobiješ!

Politika -
Ministar inostranih poslova nedavno dobacio šefu države da ne arči službeno vozilo jer planira da ga nasledi na njegovoj funkciji

BEOGRAD - Posle napisa u pojedinim medijima da bi sadašnji šef diplomatije i lider Ivica Dačić u bliskoj budućnosti mogao da preuzme mesto predsednika od šefa države Tomislava Nikolića, pomenuti dvojac se prilikom nedavnog susreta sit išalio na tu temu, saznaje Kurir.- Bili su na istom događaju i Ivica je, naravno, prvi počeo sa šegarčenjem: „Tomo, znaš da hoću da budem predsednik, molim te čuvaj mi „mercedes“. Nemoj da ga akaš previše!“ Na to mu je Toma odgovorio: „Ne brini, naravno da o 'mercedesu' vodim računa. Čuvamo ga ko oči u glavi, ali za njega ćeš morati da se načekaš. Imam pravo na dva mandata, a znam da bi ti voleo“ - prenosi detalje susreta izvor blizak dvojici šaljivdžija i dodaje:Ne ostaje dužan- Ni Dačić Tomi nije ostao dužan, pa ga je zamolio da prenese svojim saradnicima da ne moraju da brinu šta će posle njega, a naročito savetnica za medije Stanislava Pak. Na kraju su se, naravno, izgrlili, što je izazvalo smeh kod većine zvanica koje su se tu zadesile. Bilo je i komentara poput ong da u svakoj šali ima pola istine - kaže naš sagovornik.Nije prvi putPodsetimo, ovo nije prvi put da se predsednička fotelja nađe između Dačića i Nikolića. Tokom predizborne kampanje lider SPS Ivica Dačić otvoreno je predlagao da se s vanrednim parlamentarnim ide i na vanredne predsedničke izbore.- Naravno da je strateški cilj da se kandidujem na predsedničkim izborima 2016. Socijalisti nikad u predizbornu trku ne ulaze da bi bili nečiji privezak, već da bi pobedili. Međutim, kad narod izabere, uvek nam je državni interes ispred stranačkog - ponovo je više puta Dačić tokom predizborne kampanje.Analitičar Branko Radun kaže da je činjenica da lider SPS Ivica Dačić ima ozbiljnu nameru da se kandiduje za predsednika i da možda na ovaj način vodi neki vid pasivne kampanje.

Borba za moćnu mašinu... Nikolićev Mercedes
Borba za moćnu mašinu... Nikolićev Mercedes

Nije sve šalaKAKO SU SE NAPADALIIvica Dačić: Ako već hoćemo na parlamentarne izbore, zašto ne idemo i na vanredne predsedničke. Nisam siguran da bi ih Nikolić sad dobio. Pobedio bih ga.Tomislav Nikolić: Dačić je malo neozbiljan ili iritiran. Kad smo se čuli, rekao sam mu: „Evo, spremam se za vanredne predsedničke izbore koje ti tražiš.“StatistikaIVICA PROBAO SAMO JEDNOMNikolić je 2012. u drugom krugu glasanja iz trećeg pokušaja pobedio Borisa Tadića, koji je na predsedničkoj funkciji bio osam godina. Dačić je te 2012. takođe bio predsednički kandidat, ali je sa 15 odsto glasova ispao u prvom krugu. Međutim, 15 odsto, koliko je tad osvojio SPS omogućili su mu mesto premijera Vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track