Živković: Pooštriti kazne za neodgovorne poreske obveznike!
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Nove stranke

Živković: Pooštriti kazne za neodgovorne poreske obveznike!

Politika -
On je ocenio da je pozitivno što je predloženo pooštravanje kazni za neodgovorne poreske obveznike, ali je dodao da ne može da zauzme konačan stav o izmenama Zakona o poreskom postupku

BEOGRAD - Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković izjavio je danas da neće podržati izmene Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji jer poslanici nisu imali vremena da pročitaju šta vlada predlaže.

"Mislim da je loša navika da se važni zakoni donose po hitnom postupku, preko noći. Ako nema javne raprave i mogućnosti da se ozbiljno pročitaju dokumenti to je znak da Vlada Srbije želi da vlada uredbama", kazao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

On je ocenio da je pozitivno što je predloženo pooštravanje kazni za neodgovorne poreske obveznike, ali je dodao da ne može da zauzme konačan stav o izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji na osnovu jednog čitanja 50 stranica.

On je kritikovao rad nove Vlade Srbije, navodeći da je građanima za 65 dana dala "ogromna obećanja" da će se sprovesti reforme i da će se videti napredak na svakom koraku, što se nije desilo. Živković je kazao da je nastavljena represija prema opoziciji, da postoji zloupotreba parlamenta, napominjući da se jedna od zaloupotreba desila juče na skupštinskom Odboru za poljoprivredu.

Predsednik tog odbora Marjan Rističević zatražio je da se ispita kako je Živković dobio državne subvencije za zasad vinove loze. Živković je kazao da je subevniciju dobio u skladu sa propisima. Kao "retko dobru vest" u srpskom parlamentu, Živković je ocenio to što je nedavno oko 130 poslanika dalo podršku inicijativi "Glasam za mame", koja predviđa da porodilje ili trudnice dobijaju naknadu preko države direktno, a ne preko poslodavca kao posrednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track