Nikolić i Nuland za nastavak dijaloga Beograda i Prištine
Foto: Beta

Zvanični sastanak

Nikolić i Nuland za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Politika -
Tržište Srbije povoljno je za investicije, jake kompanije koje će iskoristiti našu dobru saradnju sa zapadnom i istočnom civilizacijom, kompanije koje će zaposliti mlade, rekao je predsednik Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i pomoćnica državnog sekretara SAD za Viktorija Nuland saglasili su se danas da se dijalog Beograda i Prištine mora nastaviti, i da bi prioritet trebalo da budu mir i bezbednost, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

"Viktorija Nuland istakla je da je sada ključan momenat za reforme u Srbiji. SAD pružaju podršku Srbiji u borbi protiv korupcije, sivoj ekonomiji, kao i reformama koje će u Srbiji dovesti do novih radnih mesta", navodi se u saopštenju izdatom posle sastanka Nikolića i pomoćnice američkog državnog sekretara u Beogradu.

Nikolić se zahvalio predsedniku SAD Baraku Obami i ambasadi SAD u Srbiji zbog pomoći i podršci tokom poplava koje su zadesile Srbiju.

Nikolić je istakao da se Srbija nalazi na prekretnici i da je neophodno sprovesti reforme, suzbiti sivu ekonomiju.

"Tržište Srbije povoljno je za investicije, jake kompanije koje će iskoristiti našu dobru saradnju sa zapadnom i istočnom civilizacijom, kompanije koje će zaposliti mlade", rekao je Nikolić. Nuland je ranije danas u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem rekla da je puna normalizacija odnosa Beograda i Prištine u dubokom interesu SAD, a Dačić da je "najveći mogući interes Srbije da pronađe zajednički imenitelj sa spoljnom politikom SAD".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track