Najnovije vesti

ODLUČNO : Danas smena direktora javnih preduzeća?
Foto: Marina Lopičić

Vlada presavila tabak

ODLUČNO : Danas smena direktora javnih preduzeća?

Politika
Na sednici vlade u Nišu, po svemu sudeći, biće smenjeni čelnici pet najvećih preduzeća na državnim jaslama

BEOGRAD - Vlada Srbije održaće danas sednicu u Nišu, na kojoj će, kako je najavio premijer Aleksandar Vučić, po svemu sudeći, biti smenjeni direktori pet javnih preduzeća.
Na spisku za odstrel su direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović, direktor „Koridora“ Dmitar Đurović, direktor „Železnica Srbije“ Dragoljub Simonović, prvi čovek Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Milan Živanović i EPS Aleksandar Obradović.

Čistka nesposobnih

Vučić je početkom godine najavio da će doći do kadrovskih čistki nesposobnih direktora, uključujući i naprednjačke kadrove. Međutim, izbori su to blokirali, a zatim i poplave, da bi lider SNS na poslednjoj sednici Predsedništva stranke ponovio da više neće da trpi mangupe.

Koristili poziciju

Direktoru „Železnica“, kadru SNS, više puta je rečeno da njegovi potezi bacaju senku na ugled stranke, posebno preskupi ručkovi, putovanja u inostranstvo i nepotizam u upravljanju ovim javnim preduzećem. S druge strane, direktoru EPS Obradoviću zamera se što nije reorganizovao taj sistem.
Dušan Bajatović iz SPS, koji već godinama vodi „Srbijagas“, konstantno se nalazi na spisku za odstrel i to zbog lošeg poslovanja kompanije.

(B. B. - K. B.)

Goran Vesić
JAVNA PREDUZEĆA NE MOGU
DA SE PONAŠAJU KAKO HOĆE

Gradski menadžer Goran Vesić je povodom najavljene smene direktora JP kazao da neće biti važno da li će novi direktori biti stranački ili vanstranački ljudi, već da li su sposobni da obavljaju taj posao.
- Ako vam je osnivač grad ili država, onda to preduzeće mora da sprovodi gradsku, odnosno državnu politiku. Ne može da se ponaša kako hoće. U velikoj meri ponašala netržišno i da nisu shvatala da su tu zbog građana - rekao je Vesić.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...