LSV osuđuje nameru FK Novi Sad da igra meč sa Luganskom
Foto: Printscreen

Saopštenje

LSV osuđuje nameru FK Novi Sad da igra meč sa Luganskom

Politika -
Takvi potezi mogu veoma lako omesti Srbiju na putu integracija ka Evropskoj uniji i unose zbunjenost u odnos Srbije prema teritorijalnom integritetu Ukrajine, navodi se u saopštenju LSV

NOVI SAD - Liga socijaldmeokrata Vojvodine osudila je danas nameru nižerazrednog fudbalskog kluba Novi Sad da igra prijateljsku utakmicu s reprezentacijom samoproglašene Narodne Republike Lugansk i zatražila od nadležnih da se oglase tim povodom, jer se na taj način dovodi u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine.

LSV je u saopštenju za javnost naveo da takav poziv fudbalskog kuba Novi Sad predstavlja veoma grubo mešanje politike u sport, s obzirom da jasno prejudicira državni status te samoproklamovane "republike" u Ukrajini.

"Takvi potezi mogu veoma lako omesti Srbiju na putu integracija ka Evropskoj uniji i unose zbunjenost u odnos Srbije prema teritorijalnom integritetu Ukrajine. Tražimo od nadležnih organa da se oglase tim povodom", navodi se u saopštenju za javnost LSV-a.

Predstavnici samoproglašene Narodne Republike Lugansk saopštili su da će se "veoma rado" odazvati na poziv fudbalskog kluba Novi Sad, preneo je portal Novorosija.

"Imajući u vidu dugu fudbalsku tradiciju, kako u Srbiji tako i u regionu Lugansk, rado smo prihvatili taj predlog", navodi se na sajtu. Dodaje se da se u ovom trenutku obavlja selekcija tima Luganska koji će odigrati prijateljsku utakmicu "na gostoljubivom srpskom tlu", krajem avgusta.

Fudbalski klub Novi Sad prošle sezone ispao je iz Srpske lige Vojvodina (treći rang takmičenja) u Vojvođansku ligu Zapad, ali je neizvesno u kojoj će se ligi takmičiti sledeće sezone zbog trenutne reorganizacije i lige i kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track