OTKRIVAMO: Ovo su Vučićevi kandidati za ministra privrede!
Foto: Kurir štampano

Premijer danas odlučuje o Vujovićevom nasledniku

OTKRIVAMO: Ovo su Vučićevi kandidati za ministra privrede!

Politika -
U najužem izboru su Igor Mirović iz SNS, Dragoljub Vukadinović, predsednik „Metalca“, Miroljub Aleksić iz „Alko grupe“; Imena još dva kandidata i dalje su nepoznata, a kako saznajemo, predsednik Vlade Srbije drži ih u strogoj tajnosti

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sutra će predložiti novog ministra privrede, a kako Kurir saznaje, u trci za ovu funkciju je čak pet kandidata. To su Igor Mirović, potpredsednik SNS i bivši ministar privrede i državne uprave, Dragoljub Vukadinović, predsednik „Metalac grupe“, i Miroljub Aleksić, vlasnik „Alko grupe“, u čijem su sastavu i fabrika konditorskih proizvoda „Pionir“, kao i hotel „Izvor“ u Aranđelovcu. Još dva potencijalna kandidata premijer drži u strogoj tajnosti.

Željko Sertić
Željko Sertić

Bira najbolja rešenja- Mirović je u poslednjoj raspodeli karata viđen za vojvođanskog premijera, ali kako se promena vlasti u severnoj pokrajini odužila, Mirović je ušao u trku za mesto ministra privrede. Jedan od kandidata je i privrednik Dragoljub Vukadinović, koji je već 25 godina na čelu „Metalca“ i od ove kompanije je napravio brend. U poslovnim krugovima važi za jednog od najuspešnijih srpskih menadžera, tri puta je proglašavan za menadžera godine. Tu je i Miroljub Aleksić sa „Alko grupom“, koji je razvio poslovnu imperiju i u čije ime dovoljno govore sami rezultati - kaže izvor našeg lista blizak šefu Vlade i dodaje:- Međutim, tu su još dva kandidata, ali premijer njihova imena ne želi da saopšti ni nama, njegovim najbližim saradnicima. Kako je kazao, reč je takođe o uglednim, ostvarenim ljudima koji svojim znanjem mogu mnogo da doprinesu državi.Mirović za Kurir kaže da premijer do sada nije s njim razgovarao na tu temu.- Ne znam da li sam kandidat za preuzimanje resora privrede. U svakom slučaju, na premijeru je da odluči ko će voditi Ministarstvo privrede.Prvi čovek Metalca Dragomir Vukadinović nije želeo da komentariše svoju kandidaturu sa obrazloženjem da je na godišnjem odmoru.

Milenko Dželetović
Milenko Dželetović

Odluka već danasMeđutim, na pitanje da li je odbio ponuđeno mesto, zbunjeno je rekao:- Molim vas, ne bih se upuštao u razgovor o tim stvarima jer ja nisam adresa za takve informacije. Podsetimo, do sada su se u medijima kao mogući naslednici Dušana Vujovića pominjali Kori Udovički, koja vodi resor državne uprave, te Željko Sertić, predsednik Privredne komore Srbije, ali i predsednik Ekonomskog saveta Srpske napredne stranke Milenko Dželetović.

Bira najboljeg... Aleksandar Vučić
Bira najboljeg... Aleksandar Vučić

Aleksandar VulinMINISTAR PRIVREDE DA BUDE VREDANAleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, rekao je juče da postoji kandidat za ministra privrede, ali da će to objaviti predsednik Vlade.- To će objaviti predsednik Vlade. Svakako da kandidat postoji, ali o njemu će govoriti i njegovo imenovanje obrazložiti predsednik Vlade - rekao je Vulin, kao i da od novog ministra privrede očekuje da bude vredan, posvećen i da voli svoju zemlju, a da se stručnost podrazumeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track