Srba Živanović zakazuje sednice zbog dnevnica?
Foto: KURIR

Sednice odbora kad im vreme nije

Srba Živanović zakazuje sednice zbog dnevnica?

Politika -
Skupština gotovo raspuštena, a radikal Srboljub Živanović drži sednice Odbora za nauku svake nedelje, dok im građani plaćaju putne troškove

BEOGRAD - Snašli se.Iako je Narodna skupština gotovo raspuštena zbog parlamentarnih izbora, sednice Odbora za nauku i tehnološki razvoj, čiji je predsednik radikal Srboljub Živanović, održavaju se svake nedelje! I tu ne bi bilo ničeg spornog da poreski obveznici ne moraju da plaćaju putne troškove poslanicima. Izvor Kurira iz Skupštine kaže da tamošnji činovnici sumnjaju da se Živanović provrednio zbog para.- Nema sednica, ali poslanici iz unutrašnjosti stalno dolaze u Skupštinu zbog kampanje, pa računaju da im je bolje da zakazuju sednice odbora i bar naplate putne troškove. U suprotnom bi dolazili o svom trošku - kaže naš sagovornik.Živanović priznaje za Kurir da zakazuje sednice svake nedelje, ali tvrdi da nije motiv novac nego želja da završi započeto.- Želim da završim ono što nismo stigli da uradimo. Vidite koliko drugi zakazuju odbore kad nema sednica, neki to rade mnogo više od mene. Neka priča ko šta hoće, ja to ne radim zbog nekih dnevnica - kaže Živanović. Dodaje da je tema prošle sednice Odbora bio Institut Vinča, a da će se u utorak raspravljati o radio i TV frekvencijama.- Ne nerviram se uopšte zbog toga što pričaju. Kad radimo, pitaju zašto radimo, kad ne radimo, opet je loše - kaže on. Živanović dodaje i da je njegov odbor jedini nepolitizovan.Od ukupno 17 članova Odbora za nauku, čak njih 14 je iz unutrašnjosti Srbije, te moraju da im se plate putni troškovi, a ponekad i smeštaj.

Rade ponedeljkom i petkomO Živanovićevim sednicama Odbora „kad im vreme nije“ Kurir je i ranije pisao. Tada smo otkrili da se one dešavaju najčešće ponedeljkom i petkom, jer tada nema plenarnih sednica i ponovo mogu da naplate putarine.Radikal je tada imao opravdanje:- Ne bih ni ja voleo da zasedamo tih dana, jer imam farmu kraj Šapca, ali tada uglavnom može većina poslanika.Živanovićevu praksu sprovodile su i njegove partijske kolege Ljubomir Kragović, predsednik Odbora za KiM, i Milorad Buha, čelnik Odbora za industriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja