NIKOLIĆ UVREDIO BAJDENA: Amerikanci otpisali Srbiju zbog Tome!
Foto: Fonet

OTKRIVAMO

NIKOLIĆ UVREDIO BAJDENA: Amerikanci otpisali Srbiju zbog Tome!

Politika -
Na sastanku s potpredsednikom SAD Nikolić zbijao šale i kritikovao ga zbog naklonosti Prištini, zbog čega Obama neće da se sastane s njim

BEOGRAD - Džozef Bajden, američki potpredsednik, praktično je otpisao Srbiju zbog neprimerenog nastupa i izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića!

Kako Kurir saznaje, prilikom njihovog susreta u Rimu, na inauguraciji pape Franje, u martu 2013, Bajden je ostao zatečen nonšalancijom predsednika, ali i kritikom politike SAD prema Kosovu, što je rezultiralo ignorisanjem njegovog nedavno poslatog zahteva za prijem kod Baraka Obame.Naneo štetu- Na tom sastanku u Rimu, koji je trajao oko sat vremena, Nikolić se ponašao krajnje neprimereno. Kad je došao na sastanak, Bajden ga je pitao: „Šta želite?“, na šta mu je on odgovorio: „Šta vi želite? Vi ste mene zvali!“ Kao da je zaboravio da razgovara s potpredsednikom SAD - kaže izvor našeg lista i dodaje:

 Iz srećnih vremena... Nikolić sa Obamom i njegovom suprugom
Iz srećnih vremena... Nikolić sa Obamom i njegovom suprugom

- Ni ta nazovi pošalica, potpuno neumesna, nije mu bila dovoljna, pa je vrlo brzo počeo s kritikom politike koju SAD zastupaju prema Kosovu. Rekao mu je da je Srbija Briselskim sporazumom oštećena, te da su oni uvek na strani Kosova, a na štetu našu zemlje.Prema rečima našeg izvora, Bajden je uljudno saslušao Nikolića, poručio da Amerika podržava reforme Srbije i završio sastanak.- Nikolić je time naneo štetu našoj zemlji i mislim da je sad i on toga svestan. Naši ljudi su zatražili prijem predsednika kod Baraka Obame, ali odgovora nema, ni pozitivnog ni negativnog. Mislim da je sad svima jasno koliko nas je koštala Nikolićeva opuštenost - navodi naš izvor.S druge strane, u Predsedništvu nam je nezvanično potvrđeno da je Nikolić bio opušten tokom sastanka s Bajdenom, ali tvrde da je potpredsednik SAD posle tog sastanka pohvalio Srbiju!- Nikolić jeste bio opušten na sastanku, jednostavno je takav. Tačno je i da ga je Bajden pitao šta želi i da mu je on na to odgovorio pitanjem da on kaže šta želi jer ga je on i zvao. Briselski sporazum nije pominjao, već je rekao da Amerika na ceo taj događaj mora da gleda bez jednostranosti, da ne budu uvek na strani Prištine. Ipak, nije tačno da je taj sastanak ostavio nekakve negativne posledice - navode.Priznao nesporazum Međutim, Nikolić je i sam posle razgovora s Bajdenom priznao da je bilo nesporazuma, te da napredak dijaloga nije pravilno ocenjivan.- Gospodin Bajden nije bio upoznat s detaljima o tome šta je Skupština Srbije tražila i kakvu rezoluciju je donela - izjavio je tada Nikoli

Stanislava PakTO JE ZAKUVAO LJUBOMORNI KUVARStanislava Pak, savetnica za medije predsednika Srbije, slikovito je objasnila da pojedinci, koji su ljubomorni na predsednika a koji žele da zasednu na Andrićevom vencu, pričaju ovakve stvari.- Iznenađuje me od novina kao što je Kurir da učestvuju u izradi čorbe kuvara koji sam sebe ne vidi u kuhinji u kojoj se nalazi. Zato što mu jela koja trenutno pravi prosto nisu bliska. Ne oseća se komforno u toj kuhinji, pa bi da pređe u onu koja mu deluje primamljivije i bliže. Sposobnost za komunikaciju i saradnju predsednika s predstavnicima različitih zemalja imali ste priliku da vidite - rekla je Pakova i dodala:- Kao i rezultate te saradnje koja je Srbiju podigla na viši nivo i dovela na lidersku poziciju u regionu. Srbiju će zajedno s premijerom, uprkos teškoćama, saradnjom i dijalogom sa celim svetom staviti u red prosperitetnih zemalja. Očigledno to nekima ne odgovara, baš šteta za njih. Ali ništa ne mogu da učine da spreče napredak Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track