Najnovije vesti

PREDAJE SE: Miša Banana uskoro dolazi u Srbiju!
Foto: Kurir Arhiva

Ekskluzivno: Šarićev odbegli saradnik pregovara s tužilaštvom

PREDAJE SE: Miša Banana uskoro dolazi u Srbiju!

Politika
Bezbednosne službe locirale Radulovića u Evropi iuskoro bi mogao biti uhapšen; Za status svedoka-saradnika nudi dokumentaciju o načinu šverca kokaina iz Južne Amerike; Član narko-kartela ugovara predaju po Šarićevom modelu

Ne propustite...

Predaje se Miša Banana!

BEOGRAD - Rodoljub Radulović, u javnosti poznatiji kao Miša Banana, koji je optužen zajedno sa pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem za šverc više od šest tona kokaina iz Latinske Amerike, već neko vreme preko advokata pregovara sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal o načinima predaje, saznaje ekskluzivno Kurir!

Sagovornik našeg lista kaže da naša, ali i strane bezbednosne službe znaju gde se Radulović nalazi i pitanje je dana kada će biti uhapšen. Ono što može da se otkrije je da se nalazi na prostoru Evrope.


Danak bekstvu

- Pravi prostor za svoju predaju. On bi da uradi isto što i Darko Šarić. Godine bekstva uvek uzimaju danak. Radulović preko advokata pokušava da poboljša svoj status u predmetu za krijumčarenje droge. Pokušava da dobije status svedoka saradnika, a da zauzvrat dostavi i dokumentaciju i podatke koje ima o načinu na koji je švercovan kokain iz Latinske Amerike - otkriva izvor Kurira.

Advokat bez komentara

Velisav Milutinović, advokat Rodoljuba Radulovića, juče nije bio dostupan na broju poznatom redakciji, dok u Tužilaštvu za organizovani kriminal kažu da oni nikad ne pregovaraju o predaji, već o sporazumima o priznavanju krivičnih dela.


Podsetimo, Radulović je pod policijskim merama bio od novembra 2008. godine, a akcija se zvala „maroder“. Kako su mediji pisali, tu informaciju je 2009. godine Radovanu Štrpcu, advokatu Darka Šarića, otkrio Branko Lazarević, tadašnji šef kabineta ministra policije Ivice Dačića. Iste godine je Radulović pobegao iz zemlje, da bi se u Srbiju vratio, u tajnosti, na venčanje ćerke 2010. godine, i to pošto je dobio zeleno svetlo iz policije, ali i od pojedinaca iz SBPOK. Garantovano mu je da neće biti uhapšen, a on je već dan posle venčanja napustio zemlju i gubi mu se svaki trag.

Branko Lazarević je na saslušanju u policiji, u februaru 2013. godine, rekao da ga je sa Radulovićem upoznao lično Ivica Dačić 2008. godine, te da mu je Šarićevog saradnika predstavio kao čoveka od poverenja.

Dačić nije negirao poznanstvo sa Radulovićem. Štaviše, rekao je da je Miša Banana bio njegov porodični prijatelj, ali da ga bezbednosne službe nisu obavestile da je reč o kriminalcu. Međutim, do danas nije dokazano da je Dačić imao bilo kakve poslovne veze sa Radulovićem, a čak se provlačila i teza da je Dačiću montirana afera „banana“ od dela policijskog aparata kojem se zamerio tokom ministarskog mandata.

 Crnogorski klan
VEZE SA ŠARIĆEM

Rodoljub Radulović sprijateljio se sa pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem i Draganom Dudićem Fricom nakon kupovine diskoteke „Minicipijum“ u Kotoru. Veoma brzo su postali poslovni partneri.
Radulović je u to vreme osnovao firmu „Banana king“, koja se bavila uvozom banana iz Latinske Amerike, po čemu je i dobio nadimak. Budući da je u to vreme bio vlasnik nekoliko brodova, lako je pod maskom trgovine bananama, ali i šećerom i sojom, kao i cementom, ušao u posao sa Šarićem - u šverc kokaina.

 


Živopisna biografija
ROMANSA S ANOM NIKOLIĆ

Radulović je kao mladi ekonomista polovinom sedamdesetih radio kotorskoj „Jugookeaniji“, da bi se kasnije preselio u Beograd i postao jedan od direktora firme „Hempro“ odeljka „Geneksa“. Odlazi u Rusiju osamdesetih i tamo uz pomoć desne ruke Borisa Jeljcina - Ruslana Hazbulatova, dobija unosne poslove u građevini. Ubrzo širi biznis sa naftom. Sunovrat Hazbulatova doveli su ga do ivice bankrota, što ga je primoralo da se 2002. vrati u Srbiju. Oporavio se i u Italiji kupio fabriku keramike, počinje da izvozi u Rusiju, a istovremeno je kupio i diskoteku „Minicipijum“ u Kotoru.
Široj javnosti je postao poznat kao dečko pop pevačice Ane Nikolić.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...