JORGOVANKA TABAKOVIĆ: Hteli su da me ubiju!
Foto: Zorana Jevtić

Guvernerka NBS

JORGOVANKA TABAKOVIĆ: Hteli su da me ubiju!

Politika -
U pet ujutru u najbolje čuvan hotel uđe vam profesionalac. Probudite se, a on vam odnese samo neseser s neophodnim lekovima za srce

BEOGRAD - Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije, koja je napadnuta u hotelu „Maestral“ u Miločeru, kaže za Kurir da kobne noći u njenoj sobi 1409 sigurno nije bio lopov, već neko ko je želeo da je vidi mrtvu.

Ona dodaje da su joj deca veoma zabrinuta i da je sada na nadležnim institucijama da otkriju počinioca, za koga tvrdi da „sigurno nije običan lopov“.- Živa sam, a mogla sam i da ne budem. U pet ujutru u najčuvanijem hotelu u sobu na četvrtom spratu uđe vam profesionalac, i to za vreme trajanja međunarodnog skupa. Probudite se, a on vam odnese samo mali neseser s lekovima za srce. Verovatno je računao na infarkt, bez mogućnosti da se spasem lekovima. Izvlačim najružnije zaključke, deca su mi veoma zabrinuta... A ja sam posle dva sata provedena u razgovoru s policijom bila na panelu, koji je trajao duže od sat i po, i govorila i odgovarala na pitanja kao da se ništa nije dogodilo. Očigledno su me potcenili. Jedno je sigurno, to nije bio lopov - ovako prepričava dramu koju je preživela pre nekoliko dana guvernerka Narodne banke Srbije.Na šta ciljate? Da li verujete da je neko hteo da vam ugrozi život zbog funkcije koju obavljate?- Ne uzeti ni prsten sa stola, ni telefon, ni „ajped“, ni novčanik iz tašne, već samo mali neseser s kutijicom za lekove za srce 2,5 x 2,5 centimetara, a zatim skočiti sa četvrtog sprata tako vešto, imati takav mir, ne reći ništa već samo jedno „pssst“... Zaključite sami.Da li sumnjate na nekoga?- To će utvrditi nadležni. Dugo sam u javnom životu Srbije, nemam nikakve poslove, dugove, sumnjive prijatelje... Nemam šta da krijem.Šta je, po vašem mišljenju, motiv ovog napada?- Kome može da smeta guverner, politički neeksponirana ličnost koja radi svoj posao, po zakonu i u interesu svoje države i najvećeg broja građana? Procenite vi, ja sam nemaštovita.Možda ste zasmetali nekim moćnicima?- Kome još nije jasno da Srbija postaje normalna država, kojom ne upravljaju lobiji i neformalne grupe.

Oglasila se i NBSMOTIVIMA NAPADA BAVE SE NADLEŽNINarodna banka Srbije juče je izdala saopštenje u kojem navodi da je nepoznata osoba u ranim jutarnjim časovima, dok je guvernerka bila u sobi, nasilno ušla i odnela jedino njene lekove za srce.- Ne želeći da bilo koga sprečavamo da radi svoj posao, ni novinare ni nadležne organe, možemo jedino da kažemo da mi svoj posao nastavljamo da radimo kao i do sada, a da otkrivanje počinilaca i motiva incidenta u Miločeru prepuštamo nadležnim organima Srbije, koji rade svoj posao u saradnji s državnim organima Crne Gore - navodi se u saopštenju.Kurir je u toku jučerašnjeg dana MUP Crne Gore prosledio pitanja, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track