FAKTOR PLUS: SNS podržava 50 odsto građana, dolazak Putina 70 odsto
Foto: Think

Istraživanje

FAKTOR PLUS: SNS podržava 50 odsto građana, dolazak Putina 70 odsto

Politika -
Kad je reč o ulasku Srbije u EU, čak 75 odsto građana podržava dalje integracije, od kojih 22 odsto odgovara da je za EU, ali ne po svaku cenu

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) i dalje ima ubedljivu podršku građana i za njih bi glasalo 50,5 odsto glasača, a dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina 71 odsto ispitanika ocenjuje kao pozitivan događaj, pokazalo je redovno istraživanje agencije Faktor plus.

Kad je reč o ulasku Srbije u EU, čak 75 odsto građana podržava dalje integracije, od kojih 22 odsto odgovara da je za EU, ali ne po svaku cenu, dok je četvrtina ispitanika protiv.Istraživanje predstavljeno u Medija centru pokazalo je da SPS podržava 10,8 odsto ispitanika, a Demokratsku stranku 6,1 odsto, odnosno za oko jedan odsto više u odnosu na prethodno istraživanje.

Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića je blizu cenzusa i njih podržava 4,8 odsto građana, a ispod cenzusa su sve ostale partije, s tim što među njima najveću podršku imaju SRS i Pokret Dveri, koje podržava oko tri odsto ispitanika.

Rejting SNS je stabilan u odnosu na prethodno istraživanje i nije pao zbog najavljenih mera štednje, rekao je Vladimir Pejić iz agencije Faktor plus.

"To je zato što ekonomske mere ili nisu dale rezultate, ili ih građani percipiraju kao dobre", objasnio je Pejić. Anketa je urađena na uzorku od 1.200 ispitanika u Srbiji bez Kosova i Metohije, u periodu od 8. do 10. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track