Kocijančič: Pažljivo pratimo odnose Srbije i Rusije
Foto: Zorana Jevtić

Brisel

Kocijančič: Pažljivo pratimo odnose Srbije i Rusije

Politika -
Srbija se kao zemlja kandidat jasno obavezala da ostane na evropskom kursu i očekujemo da na njemu ostane, rekla je portparolka Ketrin Ešton

BRISEL - Evropska unija pažljivo prati odnose Beograda i Moskve i očekuje od Srbije da ostane na evropskom kursu, izjavila je danas Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

“Srbija se kao zemlja kandidat jasno obavezala da ostane na evropskom kursu i očekujemo da na njemu ostane”, rekla je Kocijančič novinarima u Briselu komentarišući jučerašnju posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu.

Ona nije želela da direktno komentariše najavljeno povećanje izvoza poljoprivrednih proizvoda i automobile iz kragujevačkog “Fijata” u Rusiju, ali je podsetila da je EU u avgustu zatražila od trećih zemalja, pa i Srbije, da ne koriste ruski embargo na uvoz hrane iz EU da uđu na rusko tržište.

“Pažljivo pratimo situaciju i očekujemo da Srbija demonstrira privrženost EU tako što će nastaviti da svoju spoljnu politiku usklađuje sa evropskom”, poručila je portparolka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track