Đurić danas obilazi Metohiju
Foto: Marina Lopičić

Poseta srpskim selima

Đurić danas obilazi Metohiju

Politika -
Posetu Metohiji završiće obilaskom manastira Visoki Dečani i razgovorom sa igumanom manastira Savom Janjićem o bezbednosti manastira i bratstva, nakon nedavnog skrnavljenja ispisivanjem grafita

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić posetiće danas Metohiju i obići Vidanje, Osojane, Goraždevac i manastir Visoki Dečani.

Ðurić će obići osnovnu školu u Vidanju, istureno odeljenje škole "Radoš Tošić" iz Osojana koje se nalazi u privatnoj kući, i sa rukovodstvom razmotriti mogućnost izgradnje objekta u tom selu, u kojem živi najviše Srba u opštini Klina, Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju nakon toga posetiće Osojane, gde će razgovarati sa privremenim organima vlasti ove opštine i obići povratničku porodicu Ostojić.

On će u Goraždevcu obići Zdravstveni centar, koji je izgrađen prošle godine sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ali još nije u funkciji zbog određenih problema, pre svega sa grejanjem.

Ðurić će posetu Metohiji završiti obilaskom manastira Visoki Dečani i razgovorom sa igumanom manastira Savom Janjićem o bezbednosti manastira i bratstva, nakon nedavnog skrnavljenja ispisivanjem grafita ISIS-a i takozvane OVK na pomoćnim objektima u okviru manastirskog imanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track