ĐUKANOVIĆ: Spreman sam da snosim posledice boravka u Donjecku!
Foto: Fonet

Tvrdi da je otišao na poziv prijatelja

ĐUKANOVIĆ: Spreman sam da snosim posledice boravka u Donjecku!

Politika -
Ne vidim zašto je naš odlazak sporan,a ne i prisustvo evropskih parlamentaraca. Ne kajem se što sam otišao, rekao je Đukanović, posle povratka iz istočne Ukrajine gde su u prošlu nedelju održani izbori

BEOGRAD – Premijer Aleksandar Vučić nije znao da idemo u Donjeck ni da ćemo biti posmatrači na izborima. Otišao sam na poziv prijatelja i spreman sam da snosim posledice- izjavio je Vladimir Đukanović, poslanik SNS, koji je s kolegom Branislavom Blažićem bio posmatrač na izborima 2.novembra u istočnoj Ukrajini.

Da su njih dvojica samoinicijativno otišli u Ukrajinu, tvrdi i šef naprednjaka Zoran Babić, dok boravak poslanika naprednjaka osporava šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović, koji je pitao kakve će posledice snositi Đukanović i Blažić.

-Naše kolege Đukanović i Blažić, naime, bili su posmatrači u Donjecku na izborima koje nije priznala ni Srbija ni EU, ni Ukrajina, a s obzirom na politiku Vlade i ( Aleksandra) Vučića da podržava teritorijalni integritet Ukrajine, pitanje je koje će posledice oni imati - rekao je Stefanović.

S druge strane, Babić je rekao da poslanici SNS nisu otišli u prorusku oblast Donjeck s putnim nalogom Vlade, parlamenta, niti kao poslanici, već u svojstvu građana.

- O njihovom ličnom činu na stranačkim organima, rekao je Babić.

Đukanović kaže da je u Donjeck otišao na poziv prijatelja.

- Pored nas, izbore su nadgledali i evropski posmatrači. Ne vidim zašto je naš odlazak sporan,a ne i prisustvo evropskih parlamentaraca. Ne kajem se što sam otišao, rekao je Đukanović, koji se juče vratio iz Ukrajine, u kojoj se posledice sukoba i ruševine vide na svakom koraku, ali kako kaže, uprkos tome, poslanici iz Srbije srdačno i ljubazno su dočekani.

( Naše novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track