EU šokirana skandalima u Euleksu

Ozbiljne sumnje na korupciju

EU šokirana skandalima u Euleksu

Politika -
Evropski parlamentarci i diplomate razočarani priznanjem struktura EU da to nije ništa novo, ali da ništa nisu preduzeli i obavestili o činjeničnom stanju političke centre

PRIŠTINA - Diplomate i zvaničnici u Briselu šokirani su zbog ozbiljnih sumnji na korupciju i političke uticaje u istragama Euleksa.

Međutim, ostaje i utisak da su strukture EU pokušale da sakriju tragove teških prekršaja, piše dnevnik Koha Ditore.Tek nakon godinu dana strukture Euleksa na Kosovu i one u Briselu, koje nadgledaju ovu misiju, obavestili su političke centre EU o postojanju ozbiljnih sumnji na korupciju u Euleksu.

Pored toga sto su evropski parlamentarci i diplomate bili šokirani pisanjem "Kohe Ditore" o korupciji, još su više razočarani zbog priznanja struktura EU da to nije ništa novo, ali da ništa nisu preduzeli i obavestili o činjenicnom stanju politicke centre, piše prištinski dnevnik.

"Ponekad izleda i komično kada nam kažu da su znali za sve ovo mnogo ranije nego što je pisala Koha Ditore. Zasto nam nisu nam rekli, zasto su čuvali tajnu.To rađa sumnje da su prikrivali tragove, što je poseban skandal sam po sebi", rekao je jedan evropski diplomata.

Kako prenosi "Koha Ditore" najmanje 18 lica iz redova Euleksa su pod istragom. "Kaže se da će ove istrage biti brze i dublje, te da neće ostati ni "jedan kamen ne istresan da bi se otkrila pravda", rekli su zvanicnici EU, prenosi "Koha Ditore".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja