RADIKALI: Šešelj se jutros javio, ali ne zna kad će za Beograd
Foto: AP

Ne zna se tačan termin

RADIKALI: Šešelj se jutros javio, ali ne zna kad će za Beograd

Politika -
U skladu sa haškom praksom, Tribunal iz bezbednosnih razloga potvrđuje kada je optuženi privremeno pušten na slobodu tek kada napusti Holandiju

BEOGRAD - Šešelj se jutros javio u Srbiju, ali još ne zna kad će krenuti za Srbiju.

U skladu sa praksom Haškog tribunala, ovaj sud iz bezbednosnih razloga potvrđuje kada je optuženi privremeno pušten na slobodu tek kada napusti Holandiju i ista praksa će biti primenjena u slučaju Vojislava Šešelja.

Vojislav Šešelj se javio, rekao je Zoran Krasić, potpredsednik Srpske radikalne stranke. - Nema ništa posebno novo u odnosu na jučerašnji dan. Vojislav Šešelj se javio jutros, ali nije imao nikakvu informaciju iz Haškog tribunala - rekao je Krasić.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović izjavio je da će javnost biti obaveštena o tačnom terminu dolaska Vojislava Šešelja iz Haga čim radikali budu znali tačno vreme sletanja aviona kojim će iz Haga doputovati u Beograd, da bi građani mogli da ga dočekaju. Pretresno veće Haškog tribunala odobrilo je Vojislavu Šešelju privremeno puštanje na slobodu. Vojislav Šešelj je proveo 11,5 godina u Haškom tribunali, a optužen je za brojne ratne zločine. Optužnica protiv Šešelja podignuta je 14. februara 2003., a u pritvor Međunarodnog suda je prebačen 24. februara iste godine.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track