Podneto osam lista za izbore u Beogradu

Podneto osam lista za izbore u Beogradu

Politika -
Rok za podnošenje lista za predstojeće izbore za beogradski parlament jeste 20. april u ponoć

BEOGRAD - Gradska izborna komisija Beograda do sada je proglasila osam lista koje će učestvovati na predstojećim izborima za gradski parlament.

Komisija je, kako piše na njenom sajtu, proglasila listu "Dragan Đilas - izbor za bolji Beograd", koja će biti prva na glasačkom listiću, kao i liste "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj" i "Prof. dr Zoran Stanković - Ujedinjeni regioni Srbije", koje će biti druga, odnosno treća po redu na glasačkom listiću.

Na četvrtom mestu biće lista "Čedomir Jovanović - Preokret", na petom "Pokrenimo Beograd - Tomislav Nikolić", dok će šesta biti "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica".

Sledeća na glasačkom listiću biće lista "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - Partija ujedinjenih penzionera Srbije - Jedinstvena Srbija - Milan Krkobabić".

GIK je proglasila i listu grupe građana "Pokret prigradskih opština - Jovan Sretković Jole", koja će se nalaziti pod rednim brojem osam.

Rok za podnošenje lista za predstojeće izbore za beogradski parlament, koji će biti 6. maja, prema Rokovniku za vršenje izbornih radnji u postupku izbora za odbornike grada Beograda, jeste 20. april u ponoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track