MINISTAR U LONDONU: Stefanović se sastao sa Lidingtonom
Foto: Mup

Susret sa britanskim kolegom

MINISTAR U LONDONU: Stefanović se sastao sa Lidingtonom

Politika -
Velika Britanija prepoznaje napore Srbije da se promeni i da bude snažnije uključena u reforme, da učini dobro za svoje građane, istakao je Stefanović

LONDON - Velika Britanija nastavlja da podržava evropski put Srbije i unutrašnje reforme, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović posle sastanka sa ministrom za Evropu u britanskom Ministarstvu spoljnih poslova Dejvidom Lidingtonom.

Sagovornici su se saglasili i da Srbija čini vidljive korake u borbi protiv korupcije i svih drugih vidova kriminala. Stefanović, koji je počeo radnu posetu Velikoj Britaniji, i Lidington su se složili i da Srbija čini ozbiljne korake na polju unutrašnjih reformi, koje je, kako su ocenili, čine ozbiljnom državom.Sagovornici su razgovarali o evropskoj perspektivi Srbije i reformama koje naša zemla sprovodi.

"Velika Britanija prepoznaje napore Srbije da se promeni i da bude snažnije uključena u reforme, da učini dobro za svoje građane", rekao je Stefanović.On je istakao i da ta zemlja nastavlja da podržava Srbiju na putu evropskih integracija i unutrašnjih reformi.

"To je veoma važna poruka Lidingtona Srbiji, važna poruka za naše građane, jer Velika Britanija prepoznaje naše napore da ostvarimo rezultate u borbi protiv korupcije, ali i na putu ka Evropskoj uniji, na polju privlačenja stranih investitora, kao i u pregovorima za Poglavlje 24 - Pravda , sloboda i bezbednost", dodao je ministar.

Prema njegovim rečima, na sastanku sa Lidingtonom bilo je reči o rezultatima Srbije ostvarenim u prethodnom periodu, naročito od kada je predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić. Stefanović očekuje da će Velika Britanija nastaviti da pruža stratešku podršku našoj zemlji kroz projekte i finasiranje različitih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Srbije.

"Nadam se da će svima biti jasno da se Srbija maksimalno trudi da sprovođenje reformi ne čini samo da bi za to dobila pohvale, već prvenstveno da bi obezbedila bolji život svojim građanima", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track