(FOTO) VUČIĆ S PARLAMENTARCIMA JUŽNE KOREJE: Prijateljski odnosi i bliska saradnja dve zemlje
Foto: Tanjug

Upoznati sa reformskim procesima

(FOTO) VUČIĆ S PARLAMENTARCIMA JUŽNE KOREJE: Prijateljski odnosi i bliska saradnja dve zemlje

Politika -
Premijer Vučić je rekao prilikom poseta parlamentaraca da su južnokorejske kompanije dobrodošle u Srbiju i dodao da će im biti obezbeđeni najpovoljniji uslovi za poslovanje. Ukazao je na primere uspešnog poslovanja kompanije iz Koreje koje već rade u Srbiji, poput Jure i Samsunga
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Parlamenta Koreje iz Grupe prijateljstva "Srbija-Koreja“ i poručio da Srbija želi iskrene prijateljske odnose i bližu saradnju sa tom zemljom, posebno ekonomsku, jer je ona pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak privrede i društva.

Zato su, naglasio je premijer Vučić, južnokorejske kompanije dobrodošle u Srbiju i dodao da će im biti obezbeđeni najpovoljniji uslovi za poslovanje, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

S tim u vezi, upoznao je južnokorejske parlamentarce sa reformskim merama Vlade Srbije i postignutim aranžmanom sa Međunarodnim međunarodnim fondom, kome je posebno doprineo Kim Daehang, predstavnik te finansijske institucije u Beogradu, koji je iz Južne Koreje.

Ukazao je na primere uspešnog poslovanja kompanije iz Koreje koje već rade u Srbiji, poput "Jure“ i "Samsunga“.Južnokorejski parlamentarci ocenili su da su reformske mere Vlade Srbije delotvorne i da veruju u uspešnu budućnost naše zemlje.

Ukazavši na to da je i Južna Koreja za razvoj ekonomije koristila pomoć Međunarodnog monetarnog fonda, izrazili su spremnost da prenesu svoja iskustva.Delegacija Parlamenta Južne Koreje ponudila je konkretnu pomoć u proširenju poslovanja kompanije "Samsung“ u Srbiji i na proizvodnju.

Gosti iz Seula poželeli su premijeru Aleksandru Vučiću uspešan Samit Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji se održava u Beogradu, naglasivši da je i organizacija Samita dokaz ugleda i uspeha Srbije.Delegacija Koreje je u poseti naše zemlju povodom 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Beograda i Seula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track