Ambasador kod Vučića: Hasanov pozvao premijera da poseti Azerbejdžan
Foto: Tanjug

Nemanjina 11

Ambasador kod Vučića: Hasanov pozvao premijera da poseti Azerbejdžan

Politika -
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov razgovarali su danas o političkim i ekonomskim odnosima dve zemlje, a dogovorili su se i da se organizuje poslovni forum kompanija iz Srbije i Azerbejdžana

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa azerbejedžanskim ambasadorom Eldarom Hasanovim o političkim i ekonomskim odnosima Beograda i Bakua, a ambasador je srpskog premijera pozvao da poseti Azerbejdžan, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Premijer Vučić izrazio je zadovoljstvo radom azerbejdžanske kompanije Azvert , koja izvodi radove na deonici puta Ljig-Preljina na Koridoru 11. Preciznost i brzina tih radova garantuju budućnost i za druge kompanije iz Azerbejdžana koje žele da rade u Srbiji , dodao je premijer Vučić.Ambasador Hasanov uputio je poziv premijeru Vučiću da poseti Azerbejdžan u cilju unapređenja odnosa dveju zemalja, posebno u oblasti privrede.

On je istakao da je Srbija u svakom pogledu faktor mira i stabilnosti na Balkanu zahvaljujući mudroj politici premijera Vučića. Tokom susreta obostrano je konstatovano da bi od velikog značaja bilo učešće azerbejdžanskih kompanija u novim infrastrukturnim projektima u Srbiji, kao i zainteresovanost za saradnju u poljoprivredi i drugim oblastima. U skladu sa tim, dogovoreno je da nakon posete premijera Vučića Azerbejdžanu, bude organizovan Poslovni forum kompanija dveju zemalja. Na sastanku je bilo reči i o budućem predsedavanju Srbije OEBS-u, navedeno je u saopštenju.Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov razgovarali su danas o političkim i ekonomskim odnosima dve zemlje, a dogovorili su se i da se organizuje poslovni forum kompanija iz Srbije i Azerbejdžana.U saopštenju se navodi da su se Vučić i Hasanov saglasili da bi od velikog značaja bilo učešće azerbejdžanskih kompanija u novim infrastrukturnim projektima u Srbiji, kao i da je konstatovana zainteresovanost za saradnju u poljoprivredi i drugim oblastima.Vučić je izrazio zadovoljstvo radom azerbejdžanske kompanije "Azvert", koja izvodi radove na deonici puta Ljig-Preljina na koridoru 11.

"Preciznost i brzina tih radova garantuju budućnost i za druge kompanije iz Azerbejdžana koje žele da rade u Srbiji", dodao je Vučić.Hasanov pozvao Vučića da poseti Azerbejdžan radi unapređenja odnosa dveju zemalja, posebno u oblasti privrede.On je, kako je navedeno, istakao da je Srbija u svakom pogledu faktor mira i stabilnosti na Balkanu zahvaljujući mudroj politici premijera Vučića.Na sastanku je bilo reči i o budućem predsedavanju Srbije OEBS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track