RODITELJI, PAŽNJA: Dete baca petarde, prekršajna stiže i mami i tati!
Foto: Marina Lopičić

Apel policije na oprez

RODITELJI, PAŽNJA: Dete baca petarde, prekršajna stiže i mami i tati!

Društvo -
Policija apeluje na građane da budu krajnje oprezni prilikom korišćenja petardi i ostalih pirotehničkih sredstava i da eksplozivna sredstva kupuju isključivo kod ovlašćenih prodavaca, na mestima legalne prodaje

NOVI SAD - U akciji pojačane kontrole neovlašćene nabavke, preprodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava novosadska policija oduzela je, juče, više od 50 petardi od dvojice maloletnih Novosađana.

Protiv obojice biće podneta prekršajna prijava, a zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, na osnovu istog Zakona, biće podnet i protiv njihovih roditelja, zbog propuštanja dužnog nadzora nad maloletnicima.

Policija apeluje na građane da budu krajnje oprezni prilikom korišćenja petardi i ostalih pirotehničkih sredstava i da eksplozivna sredstva kupuju isključivo kod ovlašćenih prodavaca, na mestima legalne prodaje.

Policijska uprava u Novom Sadu i Uprava za vanredne situacije preduzimaju sve zakonske mere na kontroli prometa pirotehničkih proizvoda i njihovog korišćenja, kako bi očuvale bezbednost građana i stabilan javni red i mir.

(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track