Slavica Đukić Dejanović: Nemam kada ni vesti da čujem

Intervju, Slavica Đukić Dejanović, v.d. predsednika Srbije

Slavica Đukić Dejanović: Nemam kada ni vesti da čujem

Politika -
Nadam se da će već na sledećim izborima Srbija prvi put dobiti ženu predsednika
BEOGRAD - Prezauzeta!
Od ranog jutra sam u Skupštini, na sastancima, a zauzeta sam i planiranjem priprema za preuzimanje funkcije na kojoj zamenjujem predsednika Srbije do izbora novog, kaže Slavica Đukić Dejanović, v.d. predsednika Srbije.
- Informisala sam se u vezi s tehničkim detaljima vezanim za funkciju koju trenutno obavljam. To su obaveze koje ću praktično preuzeti od ponedeljka.
♦ Da li vas je Tadić lično informisao o tome?
- Ne. Ali od ponedeljka je već zakazan sastanak s ljudima iz kabineta predsednika o planu aktivnosti i dobiću konkretne instrukcije. Zasad znam da je za sredinu aprila planirana poseta Ukrajini. Sigurno je da će biti mnogo državničkog posla.
To vam ostavlja manje prostora da učestvujete u kampanji SPS.
- Tačno. Neće mi ostati baš mnogo vremena. Veći deo posla će se događati u zgradama Skupštine i Predsedništva na Andri­ćevom vencu.
Da li to znači da se selite u kabinet predsednika Republike?
- Ne, ostajem u Skupštini, sa svojim saradnicima i svojim kabinetom. Naravno da ću koristiti i da će mi od velike pomoći biti kabinet Predsedništva, koji ima ogromno iskustvo.
Da li vam prija što barem za vreme izbornih radnji žena vodi Srbiju?
- Pa dobro, ovo nije prvi put da žena preuzima funkciju. Nažalost, 2003. godine su okolnosti bile drugačije. Na ovim izborima nema žena kandidata, ali se nadam da će već na narednim izborima Srbija imati prvu ženu predsednika.
Niste čuli da su radikali kandidovali Jadranku Šešelj?
- Stvarno? Evo, od dve važne državničke funkcije nisam stigla ni vesti da čujem. To je baš iznenađenje, ali ipak pozitivno. Biće zanimljivo.

Dačić kandidat za najvišu funkciju- Da li biste pristali da budete premijer?- Pravo da vam kažem, najviša funkcija pripada Ivici Dačiću. Verujem da će on biti predsednik, a malo je verovatno da ćemo imati dva najvažnija mesta u državi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track